BSG goes Culinair op golfbaan Sluispolder

26-01-2011-sluispolder

26-01-2011-sluispolderNa eerdere successen in ’t Sluisje als “het Rodi Culinair” kunnen we daar een absolute hit aan toevoegen namelijk “het BSG Culinair”. Het onderscheid tussen lekker eten en een culinair hoogstandje mocht een geselecteerd gezelschap de afgelopen dagen ervaren in restaurant ’t Sluisje. Zo’n tachtig kinderen in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar zetten daar een gstronomisch huzarenstukje neer, onder begeleiding van chef-kok Lesley Molema en zijn brigade, door een driegangen diner te bereiden voor ouders en verzorgers.

Op 25, 26 en 27 januari fungeerde restaurant ’t Sluisje als decor voor de BSG culinaire dagen. In totaal bestormden 80 kinderen in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar het clubhuis, restaurant en keuken. In het kader van een schoolproject over eten & drinken mochten de leerlingen van de Berger Scholengemeenschap ervaren hoe het in een heus restaurant aan toe gaat. Als echte profs leerden zij het opdekken van tafels, de menukaarten met de hand te vervaardigen en de juiste glazen voor de wijn te kiezen. In de keuken ging het er niet minder professioneel aan toe. Onder begeleiding van chef-kok Lesley Molema en zijn brigade verrees een waar culinair hoogstandje. Waar de ene groep zich bezig hield met de “mise en place”( voorbereiden van de gerechten) waren anderen vol vuur bezig met het opmaken van de borden. Om 18.00 uur was het zover, zo’n honderd zestig genodigden, waaronder ouders en familie arriveerden in restaurant ’t Sluisje.

De jeugdige, witte brigade, zonder uitzondering in trendy couture gestoken, creëerde een levendige atmosfeer en toegankelijke uitstraling. Met enige hindernissen, maar vol verve en enthousiasme werden de gerechten uitgeserveerd door de pupillen. Het voorgerecht bestond uit een frisse kruidensalade met knoflook gamba’s & cherrytomaatjes, gevolgd door een perfect bereide parelhoenborst met seizoensgroenten, tagliatelle & paddenstoelensaus. Het klapstuk van de avond bleek een warm appeltaartje in filodeeg met karamelsaus & kaneelijs. Naar volle tevredenheid van zowel gasten als bediening werden de borden vlot en vakkundig uitgehaald door de twaalfkoppige bediening. Na afloop van de avond sprak initiator en mentor Peter van Huisteden “wij zijn vol lof over hetgeen deze middag gepresenteerd werd en denken dat er nog veel meer in het vat zit bij deze zeer getalenteerde doch jonge BSG leerlingen”. De voltallige crew van restaurant ’t Sluisje was het volmondig met elkaar eens, “naar onze mening worden zij in het rijtje ‘meest veelbelovende talenten van 2011’ geplaatst”