ALPS Tour

Ein Bay Open: Lars Keunen leidt in Egypte

De APLS Tour is deze week in Egypte en wel voor het En Bay Open. De Nederlander Lars Keunen en titelverdediger van het toernooi had een uitstekende start in het toernooi met een ronde van 64 slagen. Zijn 8-onder geeft hem de gedeelde leiding in het toernooi die hij samen deelt met de 23-jarige Spanjaard Angel Hidalgo Portillo.

Davey Porsius begon het toernooi ook zeer goed. Met 5-onder deelt hij de vijfde plaats. Vince van Veen had een wat mindere opening met 76 slagen (+4).

De hogere temperaturen, vergeleken met wat spelers gewend waren in februari, en de altijd aanwezige zeebries leverde een aantal schitterende scores op na de eerste ronde van de Ein Bay Open hier op de Sokhna Golf Club.

De 24-jarige Keunen begon met een eagle op de eerste hole een par 4 en maakte toen op de hole erna zijn enige bogey van de dag en ging verder met nog 7 birdies. “Ik heb een goede dag gehad vandaag, ik heb geprobeerd de bal vanaf de tee in het spel te houden, want je hebt veel gebieden op deze baan waar je je bal niet wil slaan. Mijn wedges werkten redelijk goed, evenals het putten”. Keunen eindigde in het seizoen 2020 op de 7e plaats in de Order of Merit en is nu aan zijn 4e seizoen bezig op de ALPS Tour. “De baan is in uitstekende staat en het weer is een stuk warmer dan vorig jaar in februari, maar het is goed te doen en ik drink gewoon veel”.

De weersvoorspellingen blijven droog, zonnig en winderig met temperaturen die oplopen tot ongeveer 35 graden.