Dyson en Siem leiders KLM Open

08-09-2011-kaymer

08-09-2011-kaymerHilversum – Oud-winnaar Simon Dyson is gedeeld leider na een ronde 65 (-5 op de par-70 baan) op de eerste dag van het KLM Open op de Hilversumsche Golf Club. De Engelsman won het toernooi al twee keer, in 2006 en 2009 op de Kennemer Golf & Country Club. Robert-Jan Derksen is met -2 na acht holes voorlopig de beste Nederlander. Regen zorgde voor vertraging waardoor de helft van het veld de eerste ronde niet kon afmaken.

Kort na Dyson kwam ook de Duitser Marcel Siem binnen met 65 slagen. ‘Qua conditie is het de langste baan die ik ooit op de Tour heb gespeeld’, zei Siem over de moeilijke omstandigheden: natte fairways en regenbuien. Siem maakte vier birdies, een eagle (op 12) en een bogey op de 6.315 meter lange baan. De Engelsman Robert Dinwiddie is voorlopig derde met 66 slagen (-4).

De toppers

Titelverdediger Martin Kaymer (foto) speelde met Joost Luiten in de ochtend. Zij konden hun ronde wel voltooien. De Duitser deed dat in 74 slagen (+4), Luiten in 73 slagen. ‘Ik speelde niet goed,’ aldus Luiten na afloop. ‘Van de tee was het wel goed maar de ijzers naar de green moeten beter. Ik raakte de ballen op de natte fairways gewoon niet goed genoeg, het luistert heel nauw met die nattigheid.’ De nummer twee van de wereld, Lee Westwood, is na acht holes level par, Rory McIlroy, de nummer vier van de wereld, is na acht holes één boven par.

Ralph Miller is de beste Nederlander in het clubhuis met 69 slagen (-1). De teaching pro van Loenen Old Course speelde een stabiele ronde met twee birdies en een bogey. Van de vier Nederlandse European Tour-spelers heeft naast Luiten alleen Tim Sluiter de eerste ronde kunnen afmaken. Sluiter maakte 75 (+5). De Belg Nicolas Colsaerts ging bij zijn comeback na een blessure rond in 70 slagen.

Vrijdag

Er zijn nog 78 spelers die hun eerste ronde moeten afmaken. Zij gaan verder op de hole waar ze donderdag het spel staakten wegens invallende duisternis. Zij beginnen op vrijdagochtend om 8:15 uur. Als de eerste ronde is voltooid, vermoedelijk halverwege de middag, begint de tweede ronde.

Oponthoud

Van 13:30 uur tot 16:45 uur lag het spel stil op de Hilversumsche Golf Club. Door regen kwamen er plassen op de greens te staan en kon er niet geputt worden. Hierdoor zal pas op zaterdagmiddag het wedstrijdschema weer op tijd kunnen lopen.

Reisadvies: openbaar vervoer

Door de regen de afgelopen dagen kan er zeer beperkt geparkeerd worden op het publieksparkeerterrein (P4) van het KLM Open. De toernooiorganisatie roept toeschouwers op om met de trein naar NS station Hilversum Sportpark te reizen. Van daaruit rijden er bussen heen en weer naar de ingang van het KLM Open. De laatste informatie over parkeergelegenheid en over het toernooi staat op www.klmopen.nl.