DP World Tour Championship: Luiten en Besseling in middenmoot na tweede ronde

Ze staan na de tweede ronde van het DP World Tour Championship in de middenmoot en wel op plaats 30 en 35. Joost Luiten heeft met 71 en 73 slagen en met par voor de wedstrijd de 30e plaats bereikt. Wil Besseling heeft +1 een slag meer na 72 en eveneens 73 slagen op de tweede dag. Luiten maakte 5 bogeys en 4 birdies en Besseling 4 bogeys en 3 birdies.

De Amerikaan Patrick Reed nam de leiding in het toernooi. De 30-jarige wist na 70 slagen op donderdag nu met 64 slagen zijn ronde op vrijdag op 10-onder te eindigen. Zijn 64 slagen is voorlopig de laagste ronde van het toernooi deze week. Reed die samen speelde met Luiten kan de eerste winnaar worden van de Race naar Dubai.

De 26-jarige Engelsman Matthew Fitzpatrick wist met twee ronden van 68 slagen op 8-onder te komen en staat daarmee tweede in het klassement. Zijn landgenoten Tyrrell Hatton en Laurie Canter delen met 7-onder de derde plaats.

De leider na de eerste dag, Victor Perez, zakte na een tweede ronde vna 74 slagen terug in het klassement en staat nu op 7 slagen afstand van Reed.

Was de 20-jarige Zuid-Afrikaan Wilco Nienaber gisteren nog de slechtste speler in het klassement. Na zijn opening met 79 slagen wist hij met een ronde van 2-onder 9 slagen minder te maken dan de dag ervoor en klom daarmee naar de gedeelde 58e plaats. De Fransman Benjamin Herbert staat nu onderaan het klassement na 75 en 77 slagen (+8).

De 41-jarige Noord-Ier Graeme McDowell trok zich terug uit het toernooi.