Ladies Tour

Dewi Weber door in ISPS HANDA World Invitational

In het ISPS HANDA World Invitational golftoernooi heeft de Nederlandse golfer Dewi Weber zich weten te handhaven en de cut gehaald. Met een score van 72 en 76 slagen, wat haar totaal op +3 bracht, bevindt zij zich op een gedeelde 34e positie na de tweede ronde. Terwijl Weber haar weg vervolgt op het toernooi, kon helaas niet hetzelfde worden gezegd voor Anne van Dam, die haar inzet zag stranden op de uitdagende Galgorm & Castlerock Golf Club.

Van Dam, een gevestigde naam in de golfwereld, stond voor een zware strijd op de baan. Met scores van 76 en 79 slagen, wat neerkwam op een totaal van +10, miste ze de kans om in het weekend te mogen spelen. Het was een teleurstellend resultaat voor de Nederlandse golfster, die ongetwijfeld had gehoopt op een betere prestatie op dit prestigieuze toernooi.

Helaas moest ook Lauren Holmey voortijdig haar koffers pakken na haar twee ronden van elk 78 slagen. Met een totaal van +11 viel ze buiten de snede voor het vervolg van het toernooi. De teleurstelling zal ongetwijfeld groot zijn voor Holmey, die net als haar collega-golfers streefde naar een plaats in de schijnwerpers gedurende dit evenement.

De leiding van het ISPS HANDA World Invitational toernooi werd verrassend ingenomen door de Amerikaanse Marissa Steen, die toevallig een Nederlandse naam draagt. Met een score van 3-onder par had de 33-jarige Steen een enkele slag voorsprong op haar Duitse concurrent Henseleit en een voorsprong van twee slagen op Ryann O’Toole, Gabriella Cowley, Olivia Cowan en Kim Metreaux.

Met het toernooi dat naar een cruciale fase gaat, zullen alle ogen gericht zijn op Dewi Weber terwijl zij haar positie probeert te verbeteren en een sterk resultaat probeert neer te zetten. Ondertussen zullen golffans over de hele wereld de verdere ontwikkelingen van het ISPS HANDA World Invitational nauwlettend in de gaten houden, in afwachting van wie er uiteindelijk met de felbegeerde overwinning vandoor zal gaan.

4 dames leiden en Dewi Weber beste Nederlandse in ISPS HANDA World Invitational