Het eerste golfnieuws

Derksen mist cut, Muntz door in The Great North Open

ImageOpnieuw was het 1 hole die er voor zorgde dat Robert-Jan Derksen de cut miste die op +3 lag. Op de 8e, een par 4 van 387 meter, maakte hij een tripple bogey.

Derksen begon in Engeland zeer sterk met een eagle op hole 4, een par 5 van 476 meter. Verder maakte hij over zijn ronde 2 birdies en 1 bogey om te eindigen op level par. Zijn 77 slagen van de eerste dag brachten zijn score op +5 en dat waren er 2 teveel.

Rolf Muntz (foto), flightgenoot van Derksen, speelde zijn tweede ronde in 69 slagen. Ook hij liet een eagle noteren op de 4e hole. Met een bogey op 2 en birdies op 14 en 15 kwam zijn score op -3 en met 141 slagen staat hij op de gedeelde 10e plek.

Sven Struver gaat na twee dagen spelen op de baan van Slaley Hall aan de leiding. Voor zijn tweede ronde had hij 65 slagen nodig en dat was slechts een slag meer dan het baanrecord. Met een totaalscore van 136 slagen (8-onder par) heeft de drievoudig winnaar op de Europese Tour ??n slag voorsprong op Diego Borrego, de leider na de eerste dag. Op de derde plaats staat de Zuid-Afrikaan Roger Wessels met 138 slagen.