Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafeber en Muntz in Qatar voor het Qatar Masters

ImageVorig jaar speelden alleen Lafeber en Muntz in het toernooi, nu krijgen zij gezelschap van Robert-Jan Derksen. Met een totaal aan prijzengeld van 1.713.903 euro en een check voor de winnaar van 285.650 telt het toernooi aardig mee voor de ranking. Het Qatar Masters begint aanstaande donderdag.

Muntz staat met een 49e plaats op de Volvo Order of Merit als hoogste Nederlander genoteerd. Hij verdiende tot nu toe ruim 66.000 euro. Op de 97e plaats staat Lafeber met ruim 31.000 euro, Derksen staat helaas nog op de 167e positie met weinig prijzengeld.

De voormalige nummer 1 Colin Montgomerie (foto) hoopt in Qatar een einde te maken aan zijn slechte resultaten tot nu toe. De 38-jarige speler miste de cut in Dubai vorige week, trok zich terug uit het Johnnie Walker Classic in januari en werd tijdens de eerste ronde van het Accenture Matchplay Championship in Californi? al verslagen.

Het is voor Montgomerie zijn eerste optreden in dit toernooi. Naast hem zijn ook aanwezig Darren Clarke, Ian Woosnam en de winnaar van 1999, Paul Lawrie. Voor Clarke wordt het zijn 2e optreden op de Doha Golf Club. Ian Woosnam die tot nu toe altijd aardig heeft gepresteerd in het Qatar Master, eindigde de laatste 4 jaren op de 9e. 8e, 2e en 13e positie.