Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafeber en Muntz in Murphy?s Irish Open

ImageVorig jaar misten Maarten Lafeber (foto) en Rolf Muntz de cut in het Murphy?s Irish Open, dit keer zijn ze opnieuw aanwezig en nu in gezelschap van Robert-Jan Derksen. Vanaf donderdag 27 juni zal de wedstrijd gespeeld worden op de golfbaan van Fota Island in Carrigtwohill, County Cork, Ierland.

Met een totaal aan prijzengeld van 1.600.000 euro waarvan voor de winnaar een cheque klaar ligt van 266.660 euro, telt het toernooi aardig mee voor de Volvo Order of Merit (het algemeen klassement van de European Tour).

Vorig jaar kwam er een eind aan het lange wachten voor Colin Montgomerie, eindelijk kon hij weer met een overwinning naar huis. Dankzij een laatste ronde van 66 slagen (5 onder par) won hij met 5 slagen verschil op de nummers twee het Murphy?s Irish Open.

Met een totaal van 266 slagen (18 onder par) won Montgomerie zijn titel, hij had er meer dan een jaar op moeten wachten. Darren Clarke en Padraig Harrington, die samen met Nicklas Fasth met een totaal van 271 slagen (-13) als tweede eindigden, waren de beste Ieren.

Harrington liet na afloop weten dat er geen moment in de wedstrijd is geweest dat hij dacht dat Montgomerie te stoppen was. Met 5 birdies op de laatste negen eindigde de Ier voor de 13de keer in zijn carri?re op de tweede plaats. ?Men had het er over dat Montgomerie in een crisis verkeerde, maar hij was slechts tijdelijk niet in vorm. Het heeft al met al niet langer geduurd dan 3 tot 4 maanden. Dat kan iedereen overkomen.?