Het eerste golfnieuws

Amateur Van Weerelt in TNT Open

ImageIn het TNT Open mogen elk jaar een aantal amateur golfspelers meedoen. De Nederlandse Golf Federatie vaardigt in ieder geval Inder van Weerelt (De Graafschap) af naar de Hilversumsche van 25 tot 28 juli.

Hij kwalificeerde zich met prestaties in het Stern Nationaal Open op de UGC De Pan en het Nationaal Strokeplay Kampioenschap op de Noordwijkse.

Van Weerelt (foto), het enige lid van de Oranje-selectie, veroverde onder zeer zware omstandigheden de Nederlandse titel.

De landskampioen is 22 jaar en speelt van handicap +1.8. Hij heeft dit seizoen veel getraind in Albufeira in Portugal waar zijn ouders woonachtig zijn.

Maarten Slootmaekers was de beste amateur in het Nationaal Open door een betere laatste ronde dan clubgenoot Arnoud Krijt en eindigde als vijfde in het NK. De 24-jarige Voorburger speelt van handicap 0.1. De speler uit Voorburg is dit seizoen doorgebroken na een intensieve oefencampagne tijdens de winter in het zuiden van Spanje.

Hij leek de aangewezen man voor het tweede deelnamebewijs, maar omdat Sander van Duijn, tweede in het NK, eindigde in het klassement precies gelijk met hem. Daarom is nog niet beslist wie er in het TNT speelt.

In het TNT Open zullen nog meer amateurs uitkomen. Een plaats is voorbehouden aan de winnaar van het Dutch Junior International van 1-4 juli op Toxandria in Molenschot. Daarnaast kan de Nederlandse Golf Federatie nog een wildcard weggeven aan een lid van de Nederlanse ploeg voor het wereldkampioenschap.

Niels Boysen is ook ??n van de kandidaten. De Utrechter zorgde in de vorige editie van het TNT Dutch Open voor sensatie door de eerste ronde te spelen in 64 slagen en na de eerste dag de 1e plaats in te nemen, v??r alle beroepsspelers.