Het eerste golfnieuws

Derksen en Lafeber beginnen goed, Muntz laat steekje vallen

ImageRobert-Jan Derksen en Maarten Lafeber zijn redelijk begonnen in het Qatar Masters. Met een ronde van level par (72 slagen) delen zij voorlopig de 74e positie. Wie meer moeite met de baan had was Rolf Muntz, hij eindigde zijn ronde in 74 slagen (+2). Derksen stond op de 11e hole nog -1 voor zijn ronde maar bogeys op 13 en 15 en gelukkig opnieuw een birdie op 17 zorgden voor een ronde van level par. Lafeber speelde zijn ronde degelijk met 2 bogeys en 2 birdies. Muntz maakte slechts 1 birdie tegenover 3 bogeys.

De leiding ligt voorlopig in handen van de Zweden Joakim Haeggman en Klas Eriksson met 66 slagen (-6). Gedeeld 3e staan de Deen Soren Hansen, de Australier Adam Scott en de Engelsman Ian Garbutt.

De 66-jarige Gary Player (foto) speelde zijn ronde in 75 slagen (+3). Hij maakte over zijn ronde 2 birdies en 5 bogeys. Player had soms voor zijn 3e slag op een par 5 een metalwood nodig terwijl de meeste spelers een ijzer voor hun 2e slag sloegen of een wedge voor hun 3e.De wedstrijd kon op donderdag niet worden uitgespeeld omdat er pas laat in de ochtend was gestart. Mist was daar de oorzaak van. vrijdag zullen eerst een aantal spelers hun 1e ronde moeten uitspelen voordat de 2e kan beginnen.