De 149e Open Championship: dramatische start Luiten waar Oosthuizen leidt

De een staat op 6-onder en de ander op 6-boven par na de eerste ronde van de 149e Open Championship. Louis Oosthuizen nam de leiding na de eerste dag met 6-onder en Joost Luiten vinden wij bijna onderaan het klassement met een ronde van 6-boven par.

Het loopt de laatste tijd niet heel lekker met de Nederlander Luiten, hij wisselde al een aantal keren van caddie en zijn score laar te wensen over. Luiten begon het toernooi met een dubbel bogey op de eerste en dat zette de toon voor de rest van zijn ronde. Zijn enige birdie op hole 3 werd al snel opgevolgd door een bogey op hole 4. De bogeys op 7, 11, 14 en 16 zorgden er uiteindelijk voor dat hij met 76 slagen zijn ronde eindigde. Luiten moet nu bijna iets onmogelijks doen om de cut nog te halen maar ergens geloven wij nog steeds in de kwaliteiten van de Nederlander. Haal die glimlach weer terug tijden het spelen, geniet van je ronde en dan komen de scores vanzelf, dat lijkt ons in ieder geval.

De Amerikanen Jordan Spieth en Brian Harman staan met 5-onder op slechts 1 slag van de leider Oosthuizen. Ook Rory McIlroy kende een niet al te beste start. Het is dat hij birdie wist te maken op de 18e waarmee hij zijn score op par hield. De Noord-Ier deelt nu de 50e plaats en met deze score haalt hij de cut.

Titelverdiger Shane Lowry moest het doen met een ronde net boven par. Met vier birdies maar vijf bogeys eindigde hij met +1 zijn ronde en staat daarmee 73e.

Johannes Veerman, die de Amerikaanse en Nederlandse nationaliteit heeft en samen speelde met Luiten, eindigde zijn ronde met par. Met 1 birdie en 1 bogey hield hij zijn score zo op par.

Bryson DeChambeau liet na 71 slagen weten (+1) dat hij zijn driver het liefst doormidden had willen breken. De US Open kampioen raakte maar een paar fairways en kon ondanks de flinke afstanden die hij sloeg vaak de greens niet in regulation halen.

JULY 15: Louis Oosthuizen of South Africa tees off on the 5th hole during Day One of The 149th Open at Royal St George’s Golf Club on July 15, 2021 in Sandwich, England. (Photo by Warren Little/R&A/R&A via Getty Images)