DP World Tour

David Micheluzzi leidt in Singapore en Darius van Driel nog beste Nederlander

David Micheluzzi

David Micheluzzi eindigde met een birdie-birdie finish voor een indrukwekkende 66 om met één slag voorsprong te nemen in de laatste ronde van de Porsche Singapore Classic. Darius van Driel wist net als Joost Luiten in 70 slagen rond te gaan waardoor de twee met 6 en 5-onder op de 26 en 38e plaats in het klassement staan.

De Australiër Micheluzzi zat de hele dag achter de leiders aan, maar het leek er niet op dat hij na zijn ronde als eerste zou eindigen toen Sam Bairstow een voorsprong van vier slagen nam na de turn op de Laguna National Golf Resort Club.

Een paar bogeys op de back nine in de 68 van de Engelsman lieten echter de deur op een kier staan, en het was Micheluzzi die ervan profiteerde om naar 13 onder te gaan en de leiding te nemen.

Andy Sullivan herstelde zich van back-to-back dubbel bogeys om een 69 te noteren en zich naast landgenoot Bairstow op de gedeelde tweede plek te vestigen, één slag voor op Shubhankar Sharma die zijn ronde met 68 slagen eindigde.

Rookie Micheluzzi is deze week op zoek naar zijn eerste overwinning op de DP World Tour waar hij eerder succesvol was op de PGA Tour of Australasia. Drie daarvan hielpen hem om in 2023 de Order of Merit te winnen, waardoor hij zijn plaats verdiende op de DP World Tour en waar hij tot nu toe twee top tien noteringen heeft behaald in 20 starts.