DP World Tour

Darius van Driel start weer goed in Zuid-Afrika waar Robin Williams de leiding neemt

Darius van Driel is flitsend van start gegaan in Zuid-Afrika, maar een ongelukkige dubbel bogey op zijn laatste hole heeft zijn aanvankelijk start met 2-onder in het Alfred Dunhill Championship enigszins getemperd. De 34-jarige Nederlander domineerde lange tijd binnen de top 10, maar een bal die een frisse duik nam naast de green van zijn 18e hole, hole 9 van de Leopard Creek CC, veroorzaakte die kostbare dubbele bogey. Van Driel knalde verder nog 6 birdies erin, een eagle en 4 bogeys in zijn ronde.

Hij staat momenteel 35e, maar als hij morgen geen grote blunders begaat, is het niet ondenkbaar dat hij moeiteloos weer opklimt naar de top 10.

De koppositie is ingenomen door de 22-jarige Robin Williams. Deze Zuid-Afrikaanse krachtpatser stampte er maar liefst 8 birdies uit en incasseerde slechts 1 bogey, goed voor 7-onder. Op slechts één slag afstand worden zijn landgenoot Jayden Schaper en de Spanjaard Manuel Elvira gevolgd. Alsof hij toverde met zijn club, wist de 22-jarige amateur en Zuid-Afrikaan Christo Lamprecht soms met een ijzer dezelfde afstand te overbruggen als zijn medespelers met een driver. Bij hole 18 deed hij een waanzinnige move met zijn driver, die bleef maar vliegen en landde na 382 meter!

Leopard Creek Golf Club