Het eerste golfnieuws

UGOLF International gaat een partnerschap aan met Burggolf om golf in Nederland te laten groeien

UGOLF International – de wereldwijde tak van UGolf, het grootste golfbaanbeheerbedrijf van Europa – zet zijn uitbreiding voort na een samenwerking met BurgGolf, de grootste golfexploitant in Nederland.

Deze nieuwe samenwerking zal de twee bedrijven samenbrengen om gezamenlijk te werken aan toekomstige projecten om de golfervaring voor hun leden verder te verbeteren.

BurgGolf exploiteert zes banen in heel Nederland, terwijl UGolf ’s werelds vijfde grootste bedrijf voor het beheer van golfclubs is, momenteel verantwoordelijk voor 115 locaties in negen landen verspreid over drie continenten, voornamelijk in Frankrijk, waar de groep 100 banen beheert.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal UGOLF International nauw samenwerken met het team van BurgGolf aan hun toekomstplannen. Ze zullen deskundig advies geven over ledenprogramma’s en helpen bij het opzetten van een netwerk van junioracademies, clinics en lessen om de sport te laten groeien.

Daarnaast zal UGOLF International helpen bij de interne training van het personeel van het Nederlandse bedrijf, terwijl leden van BurgGolf kunnen golfen op een van de buitenlandse banen van UGolf en kunnen deelnemen aan internationale golfreizen georganiseerd door de in Frankrijk gevestigde groep.

Nathanaël Pietrzak-Swirc, CEO van UGOLF International, zei: “Er zijn ongeveer 415.000 mensen die golf spelen in Nederland. Na voetbal, tennis en vissen is het de vierde grootste sport in het land, maar er is een geweldige kans om het nog populairder te maken en te introduceren bij een nieuw publiek. We delen het doel van BurgGolf om de sport aantrekkelijker te maken, zowel voor jongeren als ouderen, en we zijn enthousiast om samen te werken in deze nieuwe samenwerking.”

Wolter Pelt, algemeen directeur van BurgGolf, zei: “De exploitatie van golfbanen in Nederland is nog vrij traditioneel en over het algemeen is het moeilijk om te professionaliseren. We zijn erg blij dat we momenteel zes banen beheren, maar we willen groter worden, en we zijn verheugd om gebruik te kunnen maken van de kennis en ervaring van UGolf om de volgende stap te zetten.”

UGolf International, gelanceerd afgelopen zomer, is verantwoordelijk voor het stimuleren van de groei van UGolf op markten buiten Frankrijk, het introduceren van nieuwe spelers en het realiseren van blijvend succes voor golfclubbedrijven.

De golfclubactiviteiten van UGolf in Spanje, Duitsland, Egypte, Rwanda, Madagaskar, Frans-Polynesië en Nieuw-Caledonië vallen allemaal onder de vlag van UGolf International, met het oog op een snelle wereldwijde uitbreiding van het bedrijf.

Voor meer informatie over UGolf International en UGolf, bezoek jouer.golf. Voor verdere details over BurgGolf, ga naar www.burggolf.nl.

Over UGolf International
UGolf International is de wereldwijde tak van UGolf, Europa’s grootste – en een van ’s werelds grootste – wereldwijde netwerken voor het beheer van golfclubs. UGolf is een dochteronderneming van Groupe Duval, een vastgoedontwikkelings-, management- en investeringsbedrijf met meer dan 5.000 werknemers wereldwijd en een omzet van meer dan €1 miljard in 2022.

UGolf – Bluegreen en UGolf International bezitten of beheren momenteel 115 locaties – waarvan meer dan 100 in Frankrijk, met anderen verspreid over Spanje, Duitsland, Rwanda, Madagaskar, Egypte, Frans-Polynesië en Nieuw-Caledonië.