DP World Tour

Darius van Driel haalt het weekend in het Alfred Dunhill Championship en Casey Jarvis leidt

Darius van Driel plaatst zich voor het weekend in het Alfred Dunhill Championship, terwijl Casey Jarvis de leiding neemt met een een-stroke voorsprong. Van Driel sloot zijn tweede ronde af met 4 bogeys en 4 birdies, wat resulteerde in 72 slagen. Hij staat momenteel op een gedeelde 38e plaats met 2-onder par, als enige Nederlandse deelnemer naast de Amerikaans-Nederlandse Johannes Veerman (-3).

Jarvis (foto) wist opnieuw zijn tweede opeenvolgende ronde ook in 67 slagen rond te gaan en gaat daarmee het weekend in met een voorsprong van één slag. De lokale favoriet begon de dag met een achterstand van twee slagen, maar door zes birdies en slechts één bogey staat hij als enige speler op tien onder na 36 holes op de Leopard Creek Country Club.

De Engelsman Marco Penge volgt op negen onder na het evenaren van de laagste ronde van de dag met een score van 66 slagen, één slag voor op zijn landgenoot Paul Waring en de Zuid-Afrikanen amateur Christo Lamprecht, Charl Schwartzel en Robin Williams.

Jarvis is nog relatief nieuw in het professionele circuit sinds augustus 2022, maar zijn vroege indrukwekkende prestaties omvatten een top tien finish in de 2023 editie van de Joburg Open en een overwinning bij de Euram Bank Open, waarmee hij als tweede eindigde op de Road to Mallorca (Challenge Tour) van vorig seizoen.

Na een paar recente evenementen waar hij buiten de top 35 eindigde, hoopt hij dit weekend op succes terwijl hij zijn eerste DP World Tour titel nastreeft.

Verderop in het toernooi drukten ook spelers als Lamprecht, Waring en Schwartzel hun stempel met sterke rondes, terwijl oud-kampioen Christiaan Bezuidenhout een indrukwekkende hole-in-one scoorde en vier slagen achter de leiders staat.

Darius van Driel start weer goed in Zuid-Afrika waar Robin Williams de leiding neemt