Daan Huizing stijgt ondanks een triple bogey in Rolex Challenge Tour Grand Final

En wat was dat jammer de triple op 10 van Daan Huizing tijdens de tweede dag van de Rolex Challenge Tour Grand Final. De enige Nederlander in het toernooi zag zich na een matige opening van 72 slagen (+1) met vijf birdies op de tweede dag sterk stijgen in het klassement. De bogey op 9 werd helaas opgevolgd door een triple op de hole erna en dat koste hem dus 4 slagen in twee holes. Gelukkig hield hij zijn hoofd koel en werden de resterende holes in par gespeeld en eindigde hij zijn ronde 70 slagen (-1) waardoor hij met par voor de wedstrijd klom naar de 26e plaats.

De Italiaan Matteo Manassero, die een overwinning of een tweede plaats nodig heeft om opnieuw te promoveren naar de European Tour, kwam met nu met 69 van de golfbaan na eerder in 70 slagen rond zijn geweest op de T-Golf & Country Club. Hij deelt nu met 3-onder de 9e plaats.

Twee Zuid-Afrikanen namen de leiding in het toernooi met 7-onder par. Oliver Bekker en JC Ritchie gingen op de tweede dag rond in 69 en 67 slagen.

De Noor Espen Kofstand en de Oostenrijker die na de eerste dag samen met 65 slagen de leiding namen zagen zich zakken in het klassement naar de 5e en 19e plaats na het maken van 72 (+1) en 76 (+5) slagen.