DP World Tour

Besseling door maar Luiten naar huis in Portugal waar Bertasio nog leidt!

Een Nederlander door in Portugal en wel Wil Besseling. Met par voor het toernooi na twee ronden van 68 en 74 slagen had hij exact het aantal slagen wat hij nodig had om het weekend te mogen spelen. Joost Luiten kan helaas de rest van het toernooi niet meespelen. De 35-jarige miste de cut na twee ronden van 72 slagen waardoor hij met +2 twee slagen te veel had.

Besseling (foto) zag zijn positie in het klassement verloren gaan na vier bogeys op 2, 4, 5 en 6. Met twee birdies op 11 en 15 en nog een bogey op 17 hield hij zijn score op par.

Thomas Pieters klom in het klassement in Portugal naar de gedeelde tweede plek door een ronde van 64 slagen. Ook de Fransman Matthieu Pavon ging in dezelfde score rond en kwam daarmee eveneens op 10-onder en de gedeelde tweede plek terecht. Lucas Bjerregaard en Adri Arnaus staan eveneens gedeeld tweede achter de nummer 1 de Italiaan Nino Bertasio.

De 33-jarige die werd geboren in Zurich in Zwitserland en nu woonachtig is in Brescia liet na zijn openingsronde van 61 slagen nu een wat mindere ronde van 69 slagen noteren. Met 12-onder heeft hij 2 slagen voorsprong op zijn naaste achtervolgers.

Er was ook nog een vreemde ruling die Padraig Harrington aan een referee melde. Toen hij zijn put in de hole zag rollen vloog er een mot weg. Harrington dacht dat de bal via de mot de hole is was gegaan en een strafslag moest noteren. Na de beelden goed bekeken te hebben bleek de mot net voordat zijn bal de cup in rolde weg te vliegen.

Een van de hoogtepunten van de tweede dag was de eagle van Rasmus Højgaard op de 15e hole op deze par 4 sloeg hij zijn afslag op de green en maakte zijn put.