Daan Huizing opent als beste Nederlander in Ierland 

Dat de golfbaan van het Galgorm Spa & Golf Resort in Ballymena in Ierland niet zo makkelijk is bleek wel uit de scores na de eerste dag van het Dubai Duty Free Irish Open. Daan Huizing wist van de Nederlanders als enige zijn ronde op par binnen te brengen, de rest eindigen er boven. Met 70 slagen kwam de 29-jarige Huizing van de golfbaan met in zijn ronde drie birdies maar ook drie bogeys en daarmee deelt hij de 20e plaats.

Lars van Meijel en Joost Luiten delen met +1 de 37e plaats in het klassement. Van de twee wist Van Meijel de meeste birdies te maken namelijk 4 maar maakte ook een dubbel bogey en drie bogeys. Luiten had 4 bogeys en drie birdies in zijn ronde. Darius van Driel en Wil Besseling delen met +3 en +4 de 60e en 83e plaats. De twee danken hun hoge score aan onder andere een dubbel en een tripple bogey in hun ronde.

Minder dan 20 spelers eindigden hun ronde onder par waarvan de Zuid-Afrikaan Dean Burgemester en de Engelsman Jordan Smith met 5-onder bovenaan het klassement staan. 

De golfbaan het Galgorm Spa & Golf Resort in Ballymena  kent veel waterhindernissen zoals kleine slootjes naast de fairway en soms de Braid rivier die langs en over de baan loopt.