DP World Tour

Daan Huizing onder par Joost Luiten en Darius van Driel er net boven en Tom Vaillant leidt

Daan Huizing is onder par geëindigd, terwijl Joost Luiten en Darius van Driel net boven par staan. Tom Vaillant leidt na een sterke finish met birdies in het Bahrain Championship presented by Bapco Energies in Bahrein.

Huizing deelt de 41e plaats met 2-onder, terwijl Van Driel en Luiten gedeeld 93e staan met +1. Luiten kreeg een dubbel bogey op hole 16 en Van Driel had een dubbel bogey op hole 8.

Vaillant leidt het toernooi met een foutloze ronde van 64, één slag voor op Joel Girrbach en Zander Lombard. Vaillant heeft een opmerkelijke opkomst gehad sinds zijn tijd als amateur, met successen op de Alps Tour en de European Challenge Tour.

Lombard toonde consistentie met twee top tien finishes dit seizoen. Zijn openingsbogey weerhield hem niet van een sterke prestatie met vier birdies voor de turn.

Del Rey maakte een eagle op hole 10, Friedrichsen verloor slechts één slag, terwijl Cockerill en Strydom elk twee bogeys hadden.

In de middenmoot staan Marcus Armitage, Jens Dantorp, Dylan Frittelli, Rasmus Højgaard en Scott Jamieson op 5 onder. Armitage sloeg de achtste hole-in-one van het seizoen, terwijl de Chinees Chen Guxin later de negende hole-in-one maakte op de tweede hole met slechts één slag van 182 meter yards met een drie-ijzer.