DP World Tour

Trio deelt leiding na uitdagende dag in Bahrein; Huizing en Van Driel door

Jesper Svensson

Joost Luiten zal de cut missen met +5 na twee ronden van het Bahrein Championship. Darius van Driel staat op level par en Daan Huizing staat voorlopig 38e met 2-onder.

Dylan Frittelli, Joel Girrbach en Jesper Svensson (foto) leiden het Bahrain Championship gepresenteerd door Bapco Energies na een dag van moeilijke scores op de Royal Golf Club.

Sterke, vlagerige winden in Bahrein maakten het een zware dag voor het veld. Girrbach en Svensson leiden met negen onder par, terwijl Frittelli zich bij hen voegde na een ronde van 68.

Na een moeilijk 2023 keerde Frittelli terug naar de DP World Tour en is enthousiast om weer in de race te zijn. Svensson, een opkomend talent, toonde conservatief spel in de zware omstandigheden. Girrbach, na een lange weg via de Challenge Tour, geniet van zijn kans op de DP World Tour.

Girrbach herstelde van een moeilijke start met bogeys op de eerste twee holes en eindigde met een birdie-birdie finish. Svensson’s indrukwekkende dag omvatte een eagel op de par-five en een driepuntsputt op de achtste hole.

Frittelli liet een solide ronde zien met een afsluitende birdie. De Spaanse Alejandro del Rey, Julien Guerrier, Jamie Donaldson, Harrison Endycott en Ockie Strydom zijn ook in de race na de eerste dag in Bahrein.

Daan Huizing onder par Joost Luiten en Darius van Driel er net boven en Tom Vaillant leidt