DP World Tour

Daan Huizing mist US Open kwalificatie maar is deze week in België voor het Soudal Open

Foto: Daan Huizing in het BMW Championship in Duitsland

Deze week was er een US Open qualifying wedstrijd in Engeland en wel op de Walton Heath Golf Club. Daan Huizing had zich daarvoor ingeschreven maar trok zich na de eerste ronde terug na het maken van een 76.

Negen spelers wisten zich daar wel te kwalificeren met onder anderen de Italianen Matteo Manassero en zijn landgenoot Edoardo Molinari. Ook de Engelsman Robert Rock wist zich te kwalificeren, hij liet eerder doorschemeren gewoon te willen stoppen met golf maar nu mag hij meedoen in het prestigieuze major toernooi van 13 tot en met 16 juni.

In België wordt het Soudal Open gespeeld op de prachtige golfbaan van de Rinkven International Golfclub dicht bij Antwerpen. Onder de deelnemers ook de Nederlanders Huizing, Darius van Driel en Joost Luiten. Wil Besseling en Lars van Meijel staan nog op de reservelijst, hun deelneming aan het toernooi kan alleen doorgaan als veel spelers zich terugtrekken. Simon Forsstrom is de titelverdediger. De Zweed eindigde vorig jaar met een eindscore van 17-onder par.

Vorig jaar deden er drie Nederlanders mee Van Driel, Besseling en Koen Kouwenaar waar alleen de eerste de cut wist te halen en uiteindelijk met 9-onder op de gedeelde 22e eindigde.