ALPS Tour

Bob Geurts, Vince van Veen, Rick Hessing en Thom Hoetmer in Frankrijk voor de Lacanau Alps Open

Photo Credits: UGolf Lacanau

Het seizoen van de Alps Tour gaat deze week verder met het zevende evenement van het seizoen, de inaugurele 2024 Lacanau Alps Open, die op donderdag van start gaat. Het toernooi wordt gespeeld van 23 mei tot 25 mei op UGolf Lacanau in Lacanau-Océan, Frankrijk.

Dit toernooi markeert het eerste jaar dat de 2024 Lacanau Alps Open wordt gehouden en het is de eerste keer dat UGolf Lacanau een professioneel golftoernooi zal organiseren.

De Nederlanders Bob Geurts, Vince van Veen en de amateurs Rick Hessing en Thom Hoetmer zullen ook in Frankrijk acte de présence geven.

Verder in het deelnemersveld

Vijf van de zes winnaars van dit seizoen zullen aanwezig zijn in een sterk veld van 144 spelers die deze week strijden om de titel van de inaugurele 2024 Lacanau Alps Open: de Fransman Aymeric Laussot, winnaar van de 2024 Ein Bay Open, de Spaanse amateur Jose Antonio Sintes Navarro, winnaar van de 2024 Red Sea Little Venice Open, de Italiaan Edoardo R Lipparelli, winnaar van de 2024 New Giza Open, de Italiaan Gianmaria Rean Trinchero, winnaar van de 2024 Tunisian Golf Open en Mattia Comotti uit Italië, winnaar van de 2024 Memorial Giorgio Bordoni gepresenteerd door AON.

Onder de spelers die zullen deelnemen, is ook Jacopo Vecchi Fossa aanwezig. Hij behaalde meerdere overwinningen op de Alps Tour door de jaren heen en won de Alps Tour Order of Merit in 2021, wat hem status op de Challenge Tour opleverde.

Het merendeel van de spelers die momenteel in de top 10 van de Alps Tour Order of Merit staan, zal deze week in het veld staan, met uitzondering van nummer 3, de Italiaan Enrico Di Nitto.

Naast de winnaars van dit seizoen en de hooggeplaatste spelers, zullen ook de Fransman Augustin Holé, de Italiaan Manfredi Manica en de Spanjaard Jose Manuel Pardo Benitez, die allemaal winnaars zijn op de Alps Tour tijdens het seizoen 2023, deelnemen.

Deze week zijn 17 landen vertegenwoordigd in het deelnemersveld van 144 spelers, waaronder Andorra, Argentinië, Oostenrijk, België, Engeland, Spanje, Estland, Frankrijk, Ierland, Italië, Marokko, Nederland, Portugal, Zwitserland, Tunesië, de VS en Venezuela.

De spelers strijden om een totaal prijzengeld van €45.000 en 45.000 Order of Merit-punten. De winnaar van de 2024 Lacanau Alps Open ontvangt €6.525,00 en 6.525 Order of Merit-punten.

De 2024 Lacanau Alps Open zal een 54-holes strokeplay-evenement zijn waarbij na 36 holes een cut wordt gemaakt. In geval van een gelijke stand na 54 holes, zal een sudden-death play-off de winnaar bepalen.

UGolf Lacanau, host of this week’s 2024 Lacanau Alps Open. Photo Credits: UGolf Lacanau