DP World Tour

Daan Huizing en Darius van Driel onder par in Engeland

Een ronde van 4 en een ronde van 1-onder par voor de Nederlanders Daan Huizing en Darius van Driel in het Cazoo Classic dat wordt gespeeld op de Hillside Golf Club in Southport in Engeland.

Huizing (foto) wist vooral op de tweede negen holes van de Hillside Golf Club te scoren daar liet de 31-jarige vier birdies noteren. De birdie en een bogey op 3 en 4 zorgde ervoor dat zijn score 4-onder bleef en daarmee deelt hij de 10e plek.

De 33-jarige Van Driel wist 5 birdies te maken maar had ook helaas 4 bogeys in zijn ronde. Een hele rare bogey was op de 9de, als wij de website van de European Tour mogen geloven. Daar lag hij in tweeën op de green en zag vervolgens zijn putt van de green af rollen en moest weer terug chippen. Op 15 miste hij de green rechts met zijn tweede slag en maakte chip twee putt voor een bogey en op de 16e herhaalde hij dit. De bogey op 18e kwam door een slechte afslag die rechts tussen de bomen belandde. Ergens zal het chippen nog wel wat beter moeten daar ging het vandaag niet al te goed en valt wat winst te behalen. Van Driel staat zeker nog binnen de cut lijn die hoogstwaarschijnlijk op par komt te liggen. 

De 37-jarige Engelsman Paul Waring nam de leiding in het toernooi. Met 8 birdies en eagle en slechts 1 bogey eindigde hij zijn ronde met 63 slagen. Zijn landgenoot Garrick Porteus volgt op een slag afstand op de tweede plaats. 

Werd er alleen goed gescoord, nee hoor, de 24-jarige Laird Shepherd startte met 81 slagen (+9) en staat daarmee laatste in het klassement.