ALPS Tour

ALPS Tour: Julien Paltrinieri neemt na 36-holes de leiding Davey Porsius beste Nederlander

Rome, 22 juli 2022 – De Italiaanse amateur Julien Paltrinieri heeft met 14-onder een slag  voorsprong bij het ingaan van de laatste ronde. De Nederlanders Davey Porsius en Vince van Veen kunnen ook nog steeds de titel pakken, de twee staan op 9 en 8-onder par. 

Floris de Haas (-1), Lars Keunen (par) en Koen Kouwenaar (+5) misten helaas de cut in het toernooi, die op 3-onder kwam te liggen.

Slechts één slag terug van de leiding en met een tweedaags totaal van 13-onder par en op de 2e plaats staat de Spanjaard Alex Esmatges. Op de derde plaats met 12-onder par, de huidige Order of Merit Leader en een tweevoudig winnaar dit seizoen, de Italiaan Gregorio De Leo. De Ier Gary Hurley had een geweldige bogey-vrije ronde van 9-onder par vandaag, staat met 11-onder op de 4e plaats.

Het was weer een hete dag met verzengende zomertemperaturen op Golf Club Parco de ‘Medici in Rome, Italië, gastheer van de 2022 Roma Alps Open van deze week. Tijdens de ronde van vandaag bereikten de temperaturen meer dan 40° Celsius, wat het fysiek erg moeilijk maakte voor de spelers. Gelukkig stak er in de middag wat wind op en dat hielp om de ongewoon hoge temperaturen en vochtigheid aan te kunnen. Het spel begon vanochtend om 7.30 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole.

Julien Paltrinieri, Italiaanse amateur die gisteren nog op de 2e plaats stond liet na zijn openingsronde van 8-onder een 6-onder par volgen en kwam daarmee op 14-onder par. Hij maakte vandaag 7 birdies en een enkele bogey tijdens zijn ronde. Na zijn ronde was Julien erg tevreden met zijn resultaat en merkte op: “Ik sloeg vanmorgen om 7.30 uur af en de baan was nog een beetje nat waardoor hij iets langer speelde. Er was echter minder wind in vergelijking met gistermiddag, wat het gemakkelijker maakte om de green te slaan. Vandaag was ook erg vochtig waardoor het net zo warm aanvoelde als mijn rondje gistermiddag. Ik ben erg blij, ik worstelde een beetje op de eerste negen, maar mijn korte spel hield me bij elkaar en ik zette dat door op mijn tweede negen. Ik hoopte op nog een bogey-vrije ronde, maar de enige bogey die ik maakte was te wijten aan een 3-putt.” Hij legde verder uit dat als hij eenmaal zijn masteropleiding heeft afgerond, hij zal overwegen om prof te worden. Voor morgen wil hij vasthouden aan zijn routine en zich concentreren op elke slag of putt.

ALPS Tour: Lars Keunen beste Nederlander na eerste ronde in Rome waar Alex Esmatges leidt

Round 2 Leader at the 2022 Roma Alps Open, Julien Paltrinieri. Photo Credit: Federazione Italiana Golf/ Federico Capretti