PGA Tour

Cognizant Classic: Shane Lowry leidt samen met David Skinns en Austin Eckroat in Florida

Voormalig Open Kampioen Shane Lowry jaagt op zijn eerste titel sinds het BMW PGA Championship 2022 op de DP World Tour. Hij en de Engelsman David Skinns wisten elk in vijf-onder-par, 66 slagen, rond te gaan om zo de leiding te delen na drie ronden van de Cognizant Classic.

Ook de Amerikaan Austin Eckroat staat op 13 onder in Florida en ze hebben een voorsprong van drie slagen op een groep van vijf spelers.

De Schot Martin Laird is onderdeel van het achtervolgende peloton met Jacob Bridgeman, Min Woo Lee, Kevin Yu en Victor Perez.

Rory McIlroy viel uit de race toen hij op de 16e een triple-bogey maakte nadat hij niet in staat was een bal uit het water te spelen. De viervoudig majorwinnaar uit Noord-Ierland eindigde de dag op zeven onder, terwijl Bud Cauley, de leider na de tweede ronde, ook wegzakte in het klassement na een drie-over-par 74.

De nummer 1.258 van de wereld volgde een bogey-vrije 65 op vrijdag op de PGA National op met vier bogeys en een dubbele bogey op zaterdag.

De Amerikaan, die op acht onder staat, maakt pas zijn tweede PGA Tour-start sinds september 2020 na blessure problemen na een auto-ongeluk.

Bud Cauley leidt Thomas Detry heeft een 6 putt en Nick Dunlap maakt hole-in-one