Pro Golf Tour

Cedric Gugler wint in België Dario Antonisse gedeeld derde!

(c) Pro Golf Tour

Cédric Gugler (-11) wint de Iron Duke Belgian Open 2024. Het is al zijn tweede titel dit seizoen op de Pro Golf Tour. De Zwitser permitteerde zich op de voorlaatste hole van de Hulencourt Golf Club zijn enige bogey van de hele week, maar eindigde uiteindelijk met een slag voorsprong op de Fin Alex Hietala (-10). Carl Siemens, Florian Moosmeier, Hannes Hilburger (allen Duitsland), Dario Antonisse (Nederland) en de lokale favoriet James Meyer de Beco deelden de derde plaats (-7).

Aydan Verdonk, Rodi Vlasveld en Mike Toorop, die eveneens de cut haalden in Belgie, eindigden met +2, +5 en +9 onderaan het klassement.

Cédric Gugler bleef 52 holes lang foutloos. Toen was zijn vlekkeloze balans bij de Iron Duke Belgian Open voorbij – en noteerde de Zwitser zijn eerste bogey. Met twee slagen voorsprong ging Gugler naar de 17e hole – en werd prompt nerveus. “Bij de bogey op de 17e voelde ik de druk al een beetje”, gaf de 24-jarige toe. “Vooral bij het putten merk je dat heel erg. Dan worden je handen wat stijver en heb je niet meer hetzelfde gevoel als aan het begin van de ronde.”

Dankzij een afsluitende par bleef deze enige bogey slechts een klein schoonheidsfoutje. Na zijn tweede opeenvolgende ronde van 67 (-4) en met een totaalscore van -11 won hij met één slag voorsprong op de Fin Alex Hietala. Daarom kon Gugler de late fout ook met een glimlach accepteren: “Jammer, maar het maakt nu ook niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat ik heb gewonnen.” Het gevoel van winnen is de man van G&CC Zürich al bekend. Bij de Allegria Open in Egypte midden maart had Gugler zijn eerste titel op de Pro Golf Tour kunnen vieren.

Ik weet wat ik kan

Zijn eerste overwinning had Gugler destijds als een “mijlpaal” bestempeld. De tweede triomf in België is een bevestiging van waar hij sinds enige tijd hard aan werkt. “Op mentaal gebied heb ik veel vooruitgang geboekt. Ik laat me niet afleiden. Daarom gaat het momenteel ook zo goed. Omdat ik momenteel niet kijk naar wat de anderen doen.” De twee successen dit seizoen komen voor hem dus niet als een verrassing. “Ik weet wat ik kan, en ik train hard. Ik weet dat ik goed kan golfen als ik gewoon mentaal klaar ben.”

Gugler was klaar voor de Iron Duke Belgian Open vanaf het moment dat hij voor het eerst de prachtige baan van de Hulencourt Golf Club betrad. Meteen wist hij dat dit ontwerp hem zou liggen. “Het was grappig: al bij de eerste hole van mijn oefenronde beviel de baan me.” Zowel het landschap als de opbouw van de holes spraken hem aan. “Dat heeft misschien ook iets mentaal teweeggebracht als je met zo’n instelling aan het toernooi begint.”

Hoewel Gugler toegaf “overgelukkig” te zijn na zijn tweede overwinning, wilde hij niet te euforisch worden. Zo emotioneel stabiel als hij zich de hele week in België had gepresenteerd, zo goed had hij zich ook na de beslissende par op de 18e onder controle. “Het is me duidelijk dat ik bij drie overwinningen direct naar de Challenge Tour ga. Maar ik zal elk toernooi opnieuw beginnen, slag voor slag, en niet te veel naar de ranglijst kijken.” Apropos ranglijst: daar steeg Gugler dankzij de titelwinst in België naar de vierde plaats. De Fransman Jean Bekirian blijft nummer één.

De volgende stop van de Pro Golf Tour is The Cuber Open in Öschberghof (24 tot 26 juni).

Dario Antonisse op slechts één slag van de leiders in België