Bryson DeChambeau wint het Omega Dubai Desert Classic!

Hij wordt geliefd maar ook een beetje gehaat als je de Amerikaanse en Nederlandse golffora leest. Bryson DeChambeau won met overmacht het Omega Dubai Desert Classic. Wat is er nou zo opvallend aan deze speler? Hij gebruikt clubs van dezelfde lengte en of dit nou een sandwedge of ijzer 3 is. Hij kijkt naar het weer en de invloed ervan op de golfbal en op de afstanden die hij slaat. Golf is voor hem een studie naar de technische aspecten en als ik iemand op zou kunnen promoveren is hij het wel.

Zo liet DeChambeau na zijn ronde weten: “Of het nu de luchtdruk, de snelheid per uur, putts en balsnelheid, spinsnelheden, ik probeer zoveel mogelijk te berekenen, zodat ik zo succesvol mogelijk kan zijn, en het is duidelijk nu dat dit werkt. Ik moet doorgaan met mijn spel en mij concentreren op wat ik daar kan doen en wat ik nog kan verbeteren.”

Met 24-onder par won hij het toernooi in Dubai. Met 66, 66, 68 en 64 slagen op de laatste dag op de Emirates Golf Club had hij maar liefst 7 slagen voorsprong opgebouwd op de nummer twee, de Engelsman Matt Wallace. Sergio Garcia (foto) speelde ook een goede wedstrijd en wel samen met zijn landgenoot Alvaro Quiros, Ian Poulter en Paul Waring die gedeeld derde werden in het toernooi.

Voor DeChambeau werd het zijn vierde overwinning in zijn laatste 9 toernooien.