PGA Tour

Brooks Koepka ook in het Ryder Cup team van de VS

Vijfvoudig Major-kampioen en winnaar van het PGA-kampioenschap van 2023 neemt voor de vierde keer deel aan het tweejaarlijkse teamevenement. Brooks Koepka zal Team USA dit jaar vertegenwoordigen in de Ryder Cup (foto door LIV Golf)

Londen en West Palm Beach, FL (29 augustus 2023) – Nadat hij zijn nalatenschap als een van de meest dominante spelers van zijn generatie heeft versterkt met een vijfde grote kampioenschaps overwinning op het PGA Championship van dit jaar en een tweede plaats op de Masters van 2023, werd Brooks Koepka vandaag aangekondigd als een van de zes spelers die door aanvoerder Zach Johnson zijn geselecteerd voor het Ryder Cup-team van de Verenigde Staten van 2023. Dit wordt het vierde Ryder Cup-optreden voor Koepka, die een algemeen record van 6-5-1 heeft in drie Ryder Cup-competities (2016, 2018, 2021), waaronder twee overwinningen voor Team USA.

“Ik ben vereerd om mijn land opnieuw te vertegenwoordigen als onderdeel van het Ryder Cup-team van dit jaar, en ik kijk ernaar uit om de beker te verdedigen met mijn teamgenoten in Rome.” zei Koepka.

“Felicitaties aan Brooks Koepka met een welverdiende eer om Team USA te vertegenwoordigen”, aldus Greg Norman, CEO en commissaris van LIV Golf. “Zijn CV spreekt voor zich, en zijn status onder de felste concurrenten van de sport staat buiten kijf. Brooks’ wil om te winnen komt het helderst naar voren op de grootste golf niveaus en het zal spannend zijn om hem te zien strijden in Rome.”

Het was een historisch seizoen voor de Smash GC-aanvoerder, met als hoogtepunt zijn derde PGA-kampioenschapstitel in mei. De 33-jarige werd de zevende mannelijke golfer sinds 1950 die vijf majors won vóór de leeftijd van 34 jaar. De voorgaande zes staan in de World Golf Hall of Fame – Arnold Palmer, Gary Player, Tom Watson, Seve Ballesteros, Jack Nicklaus en Tiger Woods. Hij is ook de eerste speler geboren na 1975 die vijf majors heeft gewonnen en de derde speler die drie of meer PGA-kampioenschappen heeft gewonnen in het strokeplay-tijdperk. Dit jaar werd Koepka ook de eerste tweevoudig individueel kampioen met LIV Golf, waar hij momenteel op een gedeelde vierde plaats staat in het individueel klassement.

Tot de selecties van de Amerikaanse teamcaptains die vandaag zijn aangekondigd, behoren ook Sam Burns, Rickie Fowler, Collin Morikawa, Jordan Spieth en Justin Thomas. De zes spelers zullen zich van 25 september tot 1 oktober voegen bij de eerder aangekondigde kwalificatietoernooien Scottie Scheffler, Wyndham Clark, Patrick Cantlay, Brian Harman, Max Homa en Xander Schauffele op de Marco Simone Golf & Country Club in Rome. Dit is de eerste keer dat het tweejaarlijkse treffen tussen de VS en Europa zal plaatsvinden in Italië.

De zes automatische kwalificatietoernooien van het Europese team worden op 3 september afgerond, waarna aanvoerder van het Europese team Luke Donald kort daarna zes spelers zal kiezen.

Van de 48 spelers die het seizoen begonnen op de LIV Golf League-roosters, heeft bijna een derde (15) deelgenomen aan een Ryder Cup. Koepka is een van de zes Amerikanen, waaronder Phil Mickelson (12), Dustin Johnson (5), Bubba Watson (4), Patrick Reed (3) en Bryson DeChambeau (2). Aan Europese zijde hebben negen spelers deelgenomen aan ten minste één enscenering van het tweejaarlijkse evenement: Lee Westwood (11), Sergio Garcia (10), Ian Poulter (7), Henrik Stenson (5), Paul Casey (5), Martin Kaymer (4), Graeme McDowell (4), Thomas Pieters (1) en Bernd Wiesberger (1).

De LIV Golf League is eigendom van en wordt beheerd door LIV Golf Investments, wiens visie en missie gericht zijn op het doen van holistische en duurzame investeringen om het wereldwijde golf ecosysteem te verbeteren en het onaangeboorde wereldwijde potentieel van de sport te ontsluiten.