Equipment nieuws

Nieuwe modellen in VEGA’s sterrenreeks zijn vergevingsgezinder

Professioneel Golf Europa BV (PGE), eigenaar van het Japanse merk VEGA, wil de meer vergevingsgezinde clubs in haar Sterrenreeks benadrukken, terwijl het bedrijf streeft naar groei op de Amerikaanse en Europese markten.

VEGA wordt al lang erkend als een premium merk, met een reputatie voor het fabriceren van gesmede ijzers en blades die traditioneel gericht zouden zijn op spelers van hoger niveau. Maar het bericht van het bedrijf is dat ongeacht je vaardigheidsniveau, er een geschikt model zal zijn binnen haar groeiende reeks clubs.

Naast de Klassieke Reeks – met een in één stuk gesmede constructie op de meest traditionele manier, met de hand bewerkt en gepolijst – voorziet VEGA’s Sterrenreeks in golfers die op zoek zijn naar meer vergevingsgezindheid en tegelijkertijd ultieme prestatieniveaus leveren.

De Sterrenreeks, met als boegbeeld de Mizar ijzerfamilie, maakt gebruik van moderne technieken en machines om haar beste prestatieproduct te produceren, geleverd in dezelfde kenmerkende verpakking.

Vega’s nieuwe Mizar en Mizar Pro ijzers zijn de nieuwste aanbiedingen van het merk. Net als de vorige Mizar ijzers, heeft het nieuwe model het 3,5 mm dikke maraging staal onder het slagvlak behouden en het in één stuk gesmede lichaam van S25C koolstofstaal.

Een belangrijke verandering komt met de toevoeging van een vluchtig zwaartepunt (CG). De lange ijzers van de Mizar hebben een wolfraamgewicht voor een lager CG, terwijl de middelste ijzers een lichtere titaaninzet hebben. Bij de korte ijzers verhoogt een aluminium inzet het CG om een lagere balvlucht te genereren.

Dezelfde filosofie wordt toegepast in de nieuwe Mizar Pro – die de traditionele uitstraling van een blade heeft – met zijn in één stuk ultra-zachte S20C smeedijzer dat een schroefopening in de teen heeft. Opnieuw gebruiken de lange en middelste ijzers een titaanschroef, terwijl de korte ijzers aluminium bevatten om de baan van de bal te beheersen gedurende de hele set. Het schroefgewichtsconcept maakt deel uit van VEGA’s visie die spelers zal blijven toestaan om hun zwaai gewichten nauwkeurig af te stemmen.

De recent opgewaardeerde Mizar-familie omvat ook de Mizar Plus en Mizar Tour ijzers, die meer vergevingsgezinde eigenschappen hebben en meer spelers dan ooit de kans zullen geven om met VEGA-apparatuur te spelen.

De Mizar Plus – met het grootste clubhoofd in het assortiment – biedt ultieme niveaus van vergeving, dankzij een inzet van constante dikte, terwijl een dun maraging slagvlak ongekende kracht en afstand levert.

In de hele set gebruikt VEGA gewichtsbalken bij de zool die het CG laag verplaatsen voor optimale prestaties voor spelers die de bal hoog willen lanceren en met weinig spin.

De Mizar Tour heeft een in één stuk gesmeed lichaam van S25C koolstofstaal. De inzet van het slagvlak is gemaakt van zachter koolstofstaal en biedt uitzonderlijk gevoel en vergeving, terwijl het constante dikte 3,5 mm zachte koolstofstalen slagvlak uitzonderlijk gevoel produceert.

Om de Mizar ijzers aan te vullen, heeft VEGA de Mizar Max driving ijzer aan de line-up toegevoegd, de snelste club in de familie en momenteel de enige driving ijzer op de markt met een titaan slagvlak voor verhoogde balsnelheden. Met een dunne toplijn en een compacte hiel-tot-teen profiel, heeft het een brede zool met afschuining aan de voor- en achterrand.

Een bijkomend voordeel van het spelen met VEGA-clubs is het SST Pure Shaft Alignment System, dat helpt om inconsistenties in de shaft te elimineren, wat zowel de nauwkeurigheid als de afstand verbetert. VEGA is momenteel het enige merk dat deze technologie standaard gebruikt voor ‘kant-en-klare’ verkoop.

De technologie wordt gebruikt door veel van ’s werelds beste spelers, en tijdens het recente Open Championship op de Royal Liverpool Golf Club, hielpen vertegenwoordigers van het VEGA-team Bryson DeChambeau bij het zuiveren van zijn shafts met behulp van SST, een week voordat hij een 58 schoot om de Liv Golf Greenbrier te winnen met zes slagen.

“VEGA staat bekend om haar expertise in het fabriceren van gesmede ijzers van de hoogste kwaliteit, maar we willen dat golfers begrijpen dat het niet alleen gericht is op de betere spelers – het is bedoeld voor golfers van alle vaardigheidsniveaus,” aldus PGE CEO, Peter Lord.

“Met zo’n breed scala aan producten kan elke golfer nu die prachtige zachte touch en prachtige uitstraling ervaren waar VEGA om bekend staat, inclusief die spelers wiens voorkeur uitgaat naar vergevingsgezindheid.”