LIV Golf Tour

Brooks Koepka leidt in LIV Golf Jeddah

Saoedi-Arabië – Hoewel Talor Gooch niet bovenaan het toernooi-klassement staat na twee ronden van LIV Golf Jeddah, gepresenteerd door ROSHN, leidt hij wel in de voorspellingen voor de Individuele Kampioenstitel.

Als hij het zondag goed doet en alles zijn kant op valt, zal de ster van RangeGoats GC een gedenkwaardige seizoenstitel behalen, evenals een bonus van $18 miljoen. De laatste ronde op de Royal Greens Golf and Country Club zal de reguliere competitie voor de kroon voltooien.

“Ik denk dat iedereen weet wat er morgen op het spel staat, en dat zal de intensiteit ervan vergroten”, zei Gooch. “Het is zo’n ongelooflijke kans, dus je moet het gewoon rustig aan doen en omarmen. “Ik wist dat het op zondag zou neerkomen.”

LIV Golf Jeddah

Talor Gooch van RangeGoats GC schoot zaterdag een 64 op LIV Golf Jeddah, gepresenteerd door ROSHN. (Foto door Jon Ferrey/LIV Golf)

Begonnen aan het toernooi op de tweede plaats in het algemene klassement achter aanvoerder Cameron Smith van Ripper GC, wordt Gooch nu geprojecteerd naar de eerste plaats nadat zijn 64 op zaterdag hem in een viermans gelijkspel voor de negende plaats op het toernooi-klassement bracht op 6 onder par, zes slagen achter toernooileider Brooks Koepka.

Smith staat op 2 onder par na zijn 68 en staat op een gedeelde 25e plaats, wat geen punten oplevert en hem naar de tweede plaats in de Individuele stand zou brengen.

De andere speler die hoopt op de titel van Individueel Kampioen is Bryson DeChambeau, aanvoerder van Crushers GC, die zaterdag een sterke prestatie leverde met een score van 7 onder par 63, wat hem op 8 onder par en gedeeld vierde plaats bracht. DeChambeau moet in de top drie eindigen om kans te maken op de titel, maar zijn lot hangt ook af van hoe Smith en Gooch presteren.

“Ik ben morgen alleen gefocust op het winnen van dit toernooi, de rest zal zichzelf wel regelen”, zei DeChambeau. “De klus is nog lang niet geklaard. We hebben nog 18 holes te gaan.”

Het winnen van het toernooi zal een uitdaging zijn als Koepka zijn indrukwekkende spel voortzet op Royal Greens.

De aanoverder van Smash GC won vorig jaar hier na een opening met 62 slagen. Hij evenaarde die score op zaterdag en schoot een bogey-vrije ronde van 8 onder par, waarbij hij begon met zes birdies in zijn eerste acht holes.

Met 12 onder par voor het toernooi leidt hij met drie slagen voorsprong op Fireballs GC-aanvoerder Sergio Garcia en Charles Howell III van Crushers, met DeChambeau en Scott Vincent – die ook 62 slagen op zaterdag schoten – nog een slag achter.

Koepka begon het toernooi te ver achter in punten om voor de Individuele titel te strijden, maar hij heeft wel de kans om derde te worden in het klassement en een bonus van 4 miljoen te claimen. Hij moet het toernooi opnieuw winnen en hopen dat DeChambeau niet beter eindigt dan de 14e plaats.

“Ik blijf gewoon doen wat ik doe”, zei Koepka. “Het lijkt te werken, aangezien ik bovenaan sta.”

Scott Vincent, een lid van Iron Heads GC, heeft ook een grote kans op zondag. Hij begon de week buiten de Lock Zone – de top 24 in punten die gegarandeerde plekken verdienen in de LIV Golf League van volgend jaar. Maar zijn score van 62 in de tweede ronde plaatst hem nu op de 24e plaats in het klassement.

“Morgen is een belangrijke dag”, zei Vincent. “Je kunt er niet aan ontsnappen.”

“We willen zeker het teamkampioenschap winnen en bovenaan de puntenlijst staan op weg naar Miami”, zei DeChambeau, wiens Crushers dit jaar twee keer hebben gewonnen, waaronder het vorige LIV Golf-evenement in Chicago. “We zijn zo’n goed team, en mijn jongens hebben dit jaar echt hard gewerkt. Als we morgen goed spelen, verdienen we zeker die eerste plaats.”

Hier zijn de standen en tellende scores voor de tweede ronde van het teamcompetitie op zaterdag bij LIV Golf Jeddah, gepresenteerd door ROSHN. De drie beste scores van elk team tellen in elke ronde voor hun totale team score. Het team met de laagste cumulatieve score na drie ronden wint de teamtitel. Daarnaast zullen de seizoensstanden na LIV Golf Jeddah  bepalen voor het Teamkampioenschap van volgende week in Miami.

1. CRUSHERS GC (-22): Bryson DeChambeau 63, Charles Howell III 64, Anirban Lahiri 67 (Ronde 2 score: -16)

T2. SMASH GC (-19): Brooks Koepka 62, Jason Kokrak 65, Matthew Wolff 65 (Ronde 2 score: -18)

T2. FIREBALLS GC (-19): Sergio Garcia 63, Eugenio Chacarra 66, Abraham Ancer 67 (Ronde 2 score: -14)

Aanvoerder Brooks Koepka van Smash GC leidt met drie slagen voorsprong richting de laatste ronde op zondag. (Foto door Charles Laberge/LIV Golf)