DP World Tour

Besseling zakt verder in klassement in Kenia waar Ferguson leidt

Het zit Wil Besseling niet mee in Kenia waar hij in het Magical Kenya Open deelneemt. De 36-jarige Nederlander kende een goede opening in het toernooi met 67 slagen maar met 73 en 72 slagen zakte hij naar de gedeelde 52e plaats en staat nu voor het toernooi op 1-onder par.

Eerder misten Darius van Driel, Joost Luiten en Daan Huizing de cut in de wedstrijd die op de golfbaan van de Muthaiga Golf Club in Nairobi gespeeld wordt. 

De Schot Ewen Ferguson (foto) sloot zijn ronde af met vijf onder par, 66 slagen, om in Nairobi de leiding te nemen. Kan hij op zondag zijn eerste DP World Tour titel pakken? Marcus Kinhult en Ashun Wu kunnen hem pp de laatste dag nog van de nummer 1 positie af krijgen maar dan moeten de twee wel het gat van vier slagen afstand weten te dichten.

De 25-jarige Schot staat met een totaal van 14 onder par bovenaan het klassement.
Ferguson, die bezig is met zijn eerste volledige seizoen op de DP World Tour, is zich bewust van de wereldgebeurtenissen die buiten de golfsfeer plaatsvinden en was filosofisch na zijn derde ronde.

“Het zou ongelooflijk zijn, maar ik denk dat met alles wat er op dit moment in de wereld gebeurt, golf zo weinig betekent en ik denk dat dat in ieders gedachten is”, zei Ferguson, nadenkend over wat het zou betekenen om zijn eerste toernooizege te claimen.

Ik denk dat dat ook heel belangrijk is, met zoveel andere dingen die aan de hand zijn. Ik zal morgen mijn best doen en proberen de overwinning binnen te halen maar zo niet, dan kom ik weer terug voor een nieuwe kans.”

De Zweed Marcus Kinhult had de laagste ronde van de dag met 64 slagen.

Ferguson was in Kenia aangekomen na een zwaar uitje op de Ras Al Khaimah Classic in de VAE, waar hij de cut miste, maar onthulde dat het nemen van een tijdje niet golfen hem hielp zich voor te bereiden op dit evenement.

Alleen Wil Besseling door van de Nederlanders in Kenia