DP World Tour

Alleen Wil Besseling door van de Nederlanders in Kenia

Het blijft toch vreselijk jammer als er vier Nederlanders mee doen in een European Tour event dat er slechts 1 de cut weet te halen. Dit keer was het Wil Besseling die zich na twee ronden in het Magical Kenya Open voor het weekend wist te plaatsen maar was het exit voor Joost Luiten, Darius van Driel en Daan Huizing.

Van Driel kwam er nog het dicht bij met 71 en 72 slagen (+1) en de cut was leven par. Luiten en Huizing eindigden met +3 met dus 3 slagen teveel.

Besseling wist na zijn tweede ronde 73 slagen (+2) toch door zijn lage eerste ronde van 67 slagen het weekend te halen.

De Indiër Shubhankar Sharma nam met 10-onder en een slag voorsprong in Kenia de leiding en met de Schot Ewen Ferguson op een gedeelde tweede plaats naast de Japanner Masahiro Kawamura.

Sharma mixte een eagle en vier birdies met twee bogeys op weg naar een tweede ronde van 67, terwijl Dean Burmester, de hoogst gerangschikte speler in het deelnemersveld op op zes onder staat.

Sharma jaagt op een derde DP World Tour-overwinning waarvan zijn eerste sinds 2018.

“Ik ben echt blij dat ik mijn ronde eindigde met twee birdies. Het was een goede ronde voor mij vandaag, ik had nogal een trage start op de tweede negen maar na die eagle op de 18e ging het lopen.

Ik speelde de eerste negen geweldig, ik miste birdie-kansen op beide par-vijven, maar kwam sterk terug op acht en negen met birdies en ik ben erg blij met de score”, aldus Sharma.