Besseling en Luiten door in Andalucia Masters en Catlin leidt

Allereerst wat jammer dat Darius van Driel zijn ronde afsloot met een bogey en daardoor de cut miste in het Andalucia Masters. De Nederlander eindigde daardoor met 76 en 75 slagen op +9 en de cut die kwam op +8 te liggen. Ook Lars van Meijel haalde het weekend niet van het toernooi, was zijn tweede ronde met 76 slagen vele malen beter dan zijn eerste met 85 slagen helaas met +19 was het over en uit.

Dan Joost Luiten, hij knokte zich terug samen met zijn vriendin Melanie als caddie. Met 10 slagen minder dan op de eerste dag, nu 69 in plaats van 79, haalde hij met +6 eenvoudig de cut. 

Wil Besseling balanceerde een tijd lang bij de beste 10 spelers in het toernooi. Een reeks van birdies in het begin van zijn ronde, op 1, 3 en 6, liet hem flink stijgen in het klassement. Met een bogey op 9 en nog een birdie op 11 zag het er nog steeds uitstekend voor hem uit. Helaas de bogeys 13, 14, 15 en 16 zorgden er uiteindelijk voor dat hij zijn ronde rond ging in 72 slagen (+1) en dat hij voor het toernooi op +5 kwam te staan. De 34-jarige Noord-Hollander is daarmee nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in het toernooi met een gedeelde 26e plaats. 

De leiding in Spanje kwam op naam van de Amerikaan Jon Catlin foto boven). Met 69 en 70 slagen leidt hij in het toernooi met 2 slagen minder dan Jamie Donaldson, Connor Syme en Pablo Larrazabal. Catlin was eerder in augustus gestraft door de European Tour omdat hij samen met zijn caddie in een restaurant buiten het beschermde gedeelte van het toernooi was gaan eten. Hij werd toen uit het  English Championship gezet en bood later zijn excuses aan.