5 man slechts onder par na eerste dag Andalucia Masters Besseling beste Nederlander!

Wind en een moeilijke baan dan kan je verwachten dat de scores niet laag zullen zijn en dat was ook het geval na de eerste ronde van het Andalucia Masters. De golfbaan van de Real Club Valderrama in Sotogrande speelde zo ongelofelijk zwaar en lang dat er slechts 5 spelers hun ronde onder par konden eindigen. 

Van de Nederlanders had Wil Besseling (foto) met +4 de beste score. 4-boven par zou vaak betekenen op de Europese en de Challenge Tour dat je ergens onderaan het klassement staat maar Besseling deelt gewoon voorlopig de 49e plaats. Darius van Driel hield het ook nog aardig bij elkaar en kwam met 76 slagen (+5) van de baan en staat daarmee voorlopig gedeeld 68e. 

Joost Luiten, speelde met een andere caddie dan zijn vaste Maarten, nu was het zijn vriendin Melanie die zijn tas droeg en hij ging rond in 79 slagen (+8). Lars van Meijel kwam helaas op een of andere manier niet in zijn spel en liet 85 slagen noteren. 

Een paar scores op bepaalde holes van de Nederlander vielen erg op. De 8 op hole 4 van Besseling een par 5. De dubbel bogey op 13 van Van Driel, de dubbels van Luiten op 8 en 13 en dubbels op 7, 8 en 13 en de quadruple op 11 van Van Meijel. De laatst wist wel als enige een eagle te maken en wel op de 17e hole. Besseling had de meeste birdies 3 stuks, Luiten en Van Driel wisten er slechts 1 te maken en Van Meijel had dus alleen een eagle.

Er zijn nog wat spelers in de baan maar de Schot Syme Conners, de Spanjaard Jorge Campillo de Italiaan Guido Migliozzi en de Amerikaan John Catlin leiden voorlopig met 2-onder par.