Bescheiden eindklassering voor Huizing en Van West in Spanje waar 23-jarige wint!

Geen overwinning voor Matteo Manassero en Daan Huizing en Robbie van West eindigen op een bescheiden plek in het toernooi in Spanje! Huizing eindigde uiteindelijk op een gedeelde 40e plaats na een laatste ronde van 72 slagen en zijn eindtotaal werd 3-onder par. Van West wist op de vierde en laatste dag in 70 slagen rond te gaan en kwam daarmee op een eindscore van 1-onder. Voor de Nederlanders waren er cheques van 1220 en 920 euro en in het algemeen klassement schoten zij daar niet erg veel mee op.

Huizing bleef in de algemene ranking van de Challenge Tour, de zogenaamde Road to Mallorca, op de 17e plek staan. Van West steeg drie plekken en staat daar nu 88e.

De Italiaan Matteo Manassero, die ooit met 17 jaar de jongste winnaar werd op de Europese Tour, eindigde in het toernooi op de gedeelde derde plaats samen met de leider na de derde dag Ricardo Gouveia (71 slagen).

De 23-jarige Nieuw-Zeelander Daniel Hillier (foto) won het toernooi met een laatste ronde van 65 slagen en een eindscore van 19-onder par. Voor hem werd het zijn eerste professionele overwinning op de Challenge Tour en dat leverde hem een geldprijs op van 32.000 euro.

Huizing stijgt maar Van West zakt in klassement in Spanje! Gaat Manassero winnen?

Van West en Huizing door in Spanje

Uitstekende start van Robbie van West in Spanje!