Het eerste golfnieuws

Benjamin Reuter wint in de Algarve in Portugal

Quinta do Lago, Europa’s belangrijkste golf- en levensstijlbestemming, is van plan om van het Junior Open een jaarlijks terugkerend evenement te maken naar aanleiding van het succes. Het resort in de Algarve markeerde vorig jaar zijn mijlpaal op de 45e verjaardag en hield zijn eerste tweedaagse Junior Open op 28 en 29 december, toen meer dan 80 jongeren 36 holes genoten van de hoog aangeschreven Laranjal-baan van het resort.

De Nederlander Benjamin Reuter werd de overall winnaar dankzij zijn 78 punten (39 op beide dagen) in hetStableford klassement en jonger dan 14. De andere winnaars, die allemaal uit Portugal kwamen, waren Vitor Londot Lopes met 71 punten (31 en 40) in de onder de 21 klassement , Daniel da Costa Rodrigues 68 punten (35 en 33) in de onder de 16 jaar klassement, Joao Iglésias 59 (30 en 29) in de onder de 12 jaar kl;ssement s en Antonio da Silva Trindade 28 punten (13 en 15) in leeftijdcategorie tot 10 jaar.

De Portugese Goncalo Teodoro zag zijn landgenoot Daniel da Costa Rodrigues de titel Stroke Play winnen in onder de 21 jaar.

Resort-academiemanager en hoofdprofessional José Ferreira zei: “Quinta do Lago ondersteunt junior golf al vele jaren door prestigieuze toernooien te organiseren, zoals het Telegraph Vitality Junior Golfkampioenschap en de Paul McGinley Junior Cup.

“Het houden van de Junior Open is een nieuw concept, maar het bleek enorm populair te zijn en we zullen het jaarlijks bekijken. De standaard in golf was wederom uitstekend, maar de focus voor ons hier is het ontwikkelen en genieten van golf en dat was zeker evident aangezien iedereen een geweldige tijd had. We hebben al uitstekende feedback ontvangen. Felicitaties aan alle winnaars, de toekomst van golf ziet er erg goed uit en we kijken er naar uit om de jonge speler en hun families weer te zien. ”

Quinta do Lago is al lang een favoriete bestemming voor golfers dankzij de drie kampioenschapsbanen – Laranjal, de North Course en de South Course, terwijl het resort ook de officiële wintertrainingsbasis is voor elite squadrons zoals van England Golf. Het is voor veel spelers de thuisbasis van uitstekende trainingsfaciliteiten waaronder Europa’s enige Paul McGinley Golf Academy en het enige Taylor Made Performance Centre in Zuid-Europa.

Maar weg van de fairways is er ook genoeg te bieden voor niet-golfers dankzij eersteklas recreatiefaciliteiten zoals het watersporten of de Campus,  een gloednieuw sportcentrum dat de perfecte trainingsbasis biedt voor atleten van alle niveaus.

Het eersteklas resort, dat zich op 15 minuten van de luchthaven van Faro bevindt, ligt in de rustige omgeving van het natuurpark Ria Formosa en heeft onlangs het Magnolia Hotel overgenomen

Quinta do Lago is de thuisbasis van 10 veelgeprezen restaurants. De Bovino is een van de meest geliefde eetgelegenheden in de Algarve, een aanvulling op de verfijnde setting van Casa Velha en de enorm populaire Shack, een bar aan het meer die een van de coolste plekken in de buurt is.