Australian PGA Championship: Cameron Smith wint!

Cameron Smith

Cameron Smith heeft zich aangesloten bij de groten in het Australische golf met een derde Fortinet Australian PGA Championship overwinning op de Royal Queensland Golf Club.

Smith ging aan het begin van de vierde ronde met die slagen verschil de laatste dag in. De 29-jarige wist nog 1 birdie in zijn eerste 9 holes te maken maar met een bogey op 10 was deze weer teniet gedaan. Met birdies op 12, 13 en 16 wist hij zijn voorsprong op drie slagen te krijgen en met een par op 17 en 18 bleef dat het verschil op zijn achtervolgers.

Om 13.25 uur lokale tijd werd het spel nog onderbroken vanwege de dreiging van een onweersbui en de spelers keerden om 15.10 uur terug naar de baan, maar de bliksem in het gebied dwong hen weer richting clubhuis acht minuten later.

Toen de onweer uit het gebied was en het alleen begon te regenen, werd het spel om 16.05 uur voor de tweede keer hervat en twee minuten later zag Smith zich met een bogey op 11 gelijk in het klassement staan met zijn landgenoot Jason Scrivener en de Japanner Ryo Hisatsune op 11-onder.

Zijn afslag op 12 was verre van overtuigend maar toch wist hij door middel van zijn korte spel zijn birdie putt te maken dat hem zijn voorsprong terug gaf. De birdies op 13 en 16 gaven hem dus drie slagen voorsprong en geen van zijn naaste uitdagers kwam meer in de buurt.

Scrivener ging vervolgens de mist in op hole 17 waar hij een dubbel bogey incasseerde.

Smith was eerder de winnaar in 2017 en 2018 op de Royal Pines aan de Gold Coast. Met zijn derde overwinning evenaart hij eerdere Australiërs als Peter Senior, Robert Allenby, Peter Lonard, Bill Dunk, Kel Nagle, Ossie Pickworth en Norman von Nida die ten minste drie Australische PGA titels op slechts 29-jarige leeftijd wisten te behalen!