DP World Tour: Darius van Driel zakt in klassement waar Dan Bradbury leidt!

De Engelsman Dan Bradbury zal met een slag voorsprong de laatste ronde ingaan van het Joburg Open. De 23-jarige hoopt natuurlijk op een overwinning is zijn slechts derde optreden in een DP World Tour evenement.

Darius van Driel ging rond in 73 slagen mede door de dubbel bogey op hole 3 waar hij op de eerste dag zelfs een eagle liet noteren. De 33-jarige Nederlander liet verder drie bogeys en drie birdies noteren. Met +1 deelt Van Driel nu de 61e plaats.

Bradbury, die pas in juli professional werd en speelt op een uitnodiging van een sponsor, maakte zes birdies en twee bogeys voor een ronde van 67 slagen om daarmee op 17-onder par te komen.

Hij gaat de vierde ronde van zondag in met één slag voorsprong op de Sami Valimak. De Fin ging nog aan de leiding tot hij een teleurstellende dubbel bogey op de 18e maakte om daarmee de leiding te verliezen.

Een van de thuis favorieten, Daniel Van Tonder, staat op twee slagen afstand verder terug op de derde plaats en twee slagen voor op zijn landgenoten Casey Jarvis en Christiaan Bezuidenhout.

Bradbury zei: “Ik wist dat als ik gewoon mijn eigen spel zou spelen en solide golf zou blijven spelen ik aan het eind van de dag ergens in de buurt zou zijn van waar ik moet zijn. En zo is het uitgewerkt.

Ik ben nog nooit echt in deze positie geweest, maar ik heb toernooien gewonnen en het universiteits golf heeft me daar op voorbereid, dus dat is best leuk. Het is gewoon een positieve instelling behouden en geloven dat je hier zou moeten zijn en dat je het verdient.”

DP World Tour: Darius van Driel knokt zich terug in het toernooi in Zuid-Afrika!

DP World Tour: Geen goede start van Darius van Driel in Zuid-Afrika