Australian Open: Adrian Meronk passeert Adam Scott en wint!

Adrian Meronk

Adam Scott had één slag voorsprong toen hij de laatste ronde inging van het Australian Open. Adrian Meronk wist echter met een ronde van 66 slagen het toernooi te winnen met vijf slagen verschil op de nummer twee Scott!

In het dames event won Ashleigh Buhai omdat Grace Kim een dubbel bogey maakte op de laatste hole!

Adam Scotts hoop op een tweede Australian Open overwinning ging zondag volledig de mist in. De hitte en wind op de golfbaan net buiten Melbourne liet hem uiteindelijk rond gaan in 72 slagen

De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Buhai won het vrouwengedeelte van het inaugurele evenement door met een slag minder dan Shin Jiyai het toernooi te eindigen. De Zuid-Koreaanse miste een birdie-putt van anderhalve meter die haar in een play-off zou hebben gebracht.

De 29-jarige Meronk, die op de Europese Tour de eerste Poolse winnaar werd, vertelde dat hij Scott altijd als een rolmodel gezien heeft.

Scott ging niet lekker op de tweede negen waar hij back-to-back bogeys maakte vanaf de zevende hole en dat gaf hem drie slagen achterstand op Meronk. Zijn rampzalige afslag op de 17e tee werd zelfs een dubbel bogey. Scott moest daar een provisionele bal slaan.

Meronk is nu de eerste Pool die meerdere Europese tour titels heeft gewonnen, maar nog mooier de boost in de ranglijst zou voldoende moeten zijn om hem te kwalificeren voor de Masters. Meronk won in Australië ruim 187.000 euro met zijn overwinning.

De op de derde plaats geëindigde Min Woo Lee won een startbewijs voor het British Open, samen met landgenoot Haydn Barron en de Spanjaard Alejandro Canizares.

Australian Open: Adam Scott leidt na derde ronde!

DP World Tour: Adam Scott deelt de leiding in Australië