Australian Open: Adam Scott leidt na derde ronde!

Adam Scott

Een eagle op 18e bracht Adam Scott aan de leiding na de derde ronde van het Australian Open. De Australier kwam op 11-onder en nam een slag voorsprong op de Pool Adrian Meronk. Scott bleef aan de top van het klassement ondanks dat zijn baanrecord die hij eerder maken op de tweede dag werd geëvenaard door Meronk, die in de derde ronde met dezelfde score binnenkwam.

De Masters kampioen van 2013 had vrijdag 63 slagen nodig gehad om toen halverwege de leiding te delen met zijn landgenoot David Micheluzzi, maar zag vandaag de Pool Meronk op zaterdag naar de top van het klassement stijgen met een ronde met negen birdies.

“Ik heb de baan nu een beetje door dus ik ga morgen zeker genieten”, zei Meronk.

De Australiërs Min Woo Lee (65) en Haydn Barron (68) staan ​​gedeeld derde met zeven onder en er zijn 10 spelers die binnen zes slagen van Scott staan.

Meronk sluit een sterk jaar af waarin hij de Irish Open won en daarmee de eerste Poolse speler werd die een toernooi won op de Europese tour.

Cameron Smith gaf toe dat hij een paar biertjes teveel had gedronken toen hij er vrijdag laat achter kwam dat hij toch de cut had gehaald. Met 71, 73 en 69 slagen klom hij met +1 naar de gedeelde 47e plek.

Smith: “Ik was vrij snel naar de kroeg gegaan na mijn tweede ronde in de vroege ochtend omdat ik dacht dat ik met deze score de cut niet zou halen. Ik had waarschijnlijk een paar biertjes te veel gedronken en toen besefte ik dat we een vroege starttijd hadden, dus ging ik verder met water.

DP World Tour: Adam Scott deelt de leiding in Australië