Het eerste golfnieuws

ANZ Championship: Muntz en Lafeber in stableford toernooi

ImageHet is altijd even wennen wanneer er geen strokeplay maar stableford wordt gespeeld. In het ANZ Championship in Sidney Australi? wordt deze week een moderne versie van stableford gespeeld. De spelers krijgen voor iedere albatros 8 punten, voor een eagle 5 punten en een birdie wordt beloond met 2 punten. Maken de spelers een par dan gebeurt er niets, bij een bogey kunnen zij een punt aftrekken en bij een dubbel bogey of erger 3 punten.

Vorig jaar misten de Nederlanders Muntz en Derksen de cut in het toernooi. Dit jaar staan Maarten Lafeber en Rolf Muntz op de startlijst. Derksen kon weer niet starten en is waarschijnlijk aangewezen op het eventueel uitvallen van een speler voordat de wedstrijd begint.

Vorig jaar won de Zweed Richard Johnson het toernooi. De toen 25-jarige Zweed (foto), die de laatste ronde inging met een achterstand van vier slagen, pakte met 68 slagen (-5) op de laatste dag de titel. Volgens het stableford format kwam hij na 72 holes op een totaalscore van 46 punten.