Het eerste golfnieuws

ANZ Championship: Muntz begint goed, Fowler leidt

ImageEen heerlijke temperatuur en veel wind aan het eind van de dag kenmerkten de eerste dag van het ANZ Championship in Sydney, Australi?.

De Nederlander Rolf Muntz is goed begonnen. Muntz maakte over zijn ronde 5 birdies (10 punten) en 2 bogies (-2) voor een ronde van 69 slagen en 8 stablefordpunten. Hij deelt daarmee de 25e plaats.

Maarten Lafeber maakte helaas een dubbel bogey op de 15e hole en op zijn laatste hole de 9e en dat kostte hem 6 punten. Hij maakte over zijn ronde verder 5 birdies voor een ronde van 71 slagen en 4 punten en de gedeelde 62e plaats.

De leider in het klassement Peter Fowler (foto) miste bijna geen green en sloeg de bal redelijk dicht bij de cup. Toch zagen we hem meerdere keren een putt uitholen van meer dan 4 meter voor birdie. Hij heeft 17 punten bij elkaar gespeeld, 9 birdies en 1 bogey.

Nummer twee en drie zijn ook Australiers. Peter Lonard staat met 15 punten (65 slagen) op de derde plaats. Stuart Appleby heeft 1 punt meer dan Lonard en staat met 16 punten op de tweede plaats.

Robert-Jan Derksen moest vanuit zijn hotelkamer toezien dat ook dit toernooi aan hem voorbij ging. Helaas kon hij niet starten.

Een aantal spelers zijn nog op de baan maar die zullen weinig verandering brengen in het klassement.