Ladies Tour

Anne van Dam na de eerste ronde 10e in Spanje

De Nederlandse golfster Anne van Dam heeft een sterke start gemaakt in Spanje tijdens het Andalucia Costa Del Sol Open De Espana, waar ze eindigde op een gedeelde 10e plaats na de eerste ronde. Met vijf birdies en twee bogeys liet Van Dam een solide opening zien op het toernooi.

De leiding na de eerste dag werd genomen door Linn Grant, die een foutloze ronde van 65 (-7) neerzette. De Zweedse had geen enkele misser op haar kaart, maakte vijf birdies op de tweede, vierde, vijfde, zevende en achtste holes, en voegde daar op de achter negen nog twee birdies aan toe op de 11e en 18e hole.

Rookie Kirsten Rudgeley staat op de tweede plaats met zes onder par nadat ook zij bogey-vrij bleef op de openingsdag. De Australische maakte birdies op de eerste, derde, zesde, tiende en 14e hole op Real Club de Golf Las Brisas.

Op een gedeelde derde plaats bevinden zich twee spelers: Liz Young uit Engeland en Celine Boutier uit Frankrijk, beiden op vijf onder par.

Na deze eerste ronde is Van Dam momenteel in een gedeelde 10e positie, samen met spelers zoals Madelene Stavnar uit Noorwegen, Casandra Alexander uit Zuid-Afrika, Aditi Ashok uit India, Ana Peláez Trivino uit Spanje en amateur Andrea Revuelta.

De tweede ronde begint morgen om 10 uur ’s ochtends lokale tijd, met de leiders die om 12.01 uur ’s middags lokale tijd in Spanje van start gaan.