Anne van Dam mist ING Private Banking Golf Week

12 05 2016 vandam

12 05 2016 vandamUTRECHT, 12 mei 2016 – Topgolfster Anne van Dam kan vanwege een rugblessure niet meedoen aan het Ladies Invitational, dat van 20 tot en met 22 mei op de golfbaan van The International wordt gespeeld. Dit landenkampioenschap maakt onderdeel uit van de ING Private Banking Golf Week.

Van Dam, die in haar tweede seizoen op de Ladies European Tour uitkomt, liep vorige week in de aanloop naar een toernooi in Marokko een blessure aan haar onderrug op. Ze startte nog wel in de Lalla Meryem Cup, maar moest na de eerste ronde opgeven.
Fysiotherapeuten van de Tour hebben haar ter plekke behandeld en na terugkeer in Nederland is dat overgenomen door haar eigen fysio. Anne van Dam is tevens onderzocht door Peter Vergouwen, sportarts van NOC*NSF, en de aard en conditie van de blessure zijn niet ernstig, maar deelname aan het landentoernooi van de ING Private Banking Golf Week komt net te vroeg. Van Dam zou samen met de nummers één en twee van Nederland, Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel, een team vormen. De naam van de vervangster van Anne van Dam wordt nog bekendgemaakt door de toernooiorganisatie.

‘Natuurlijk is de teleurstelling groot’, aldus Anne van Dam. ‘Ik keek er erg naar uit om tijdens de ING Private Banking Golf Week voor Nederland en dus voor eigen publiek te spelen. En in een team spelen met Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefsel was voor mij natuurlijk extra motiverend. ‘
‘Maar ik moet realistisch zijn: mijn gezondheid gaat altijd voor, dus ik focus me nu op mijn herstel, zodat ik zo snel weer wedstrijden kan spelen.’
Anne van Dam zal als de behandelingen dat toestaan wel op The International aanwezig zijn om team Oranje te steunen.