Angel Hidalgo Portillo pakt de leiding Vince van Veen zakt wat in klassement

17 juni 2021 – Como, Italië. Veel beweging aan de top van het klassement vandaag terwijl de spelers een hechte strijd voortzetten om de overwinning te claimen hier bij het Memorial Giorgio Bordoni by AON. Een uitstekende ronde van Angel Hidalgo Portillo bracht hem aan de leiding op -11 (129) na de laagste ronde tot nu toe in de competitie te hebben gescoord met een 63 (-7) een van de drie spelers die dit vandaag heeft bereikt.

De Spanjaard begon de ronde in stijl met par, birdie, eagle en nog twee birdies en zijn enige bogey van de dag op de eerste negen. Nog drie birdies in de tweede negen en de eerste plaats was van hem: “Ik speelde precies dezelfde manier als gisteren, maar vandaag maakte ik wel een paar putts en dat maakte het verschil. Ik denk dat ik mijn wedges vandaag iets beter heb geraakt, waardoor ik de bal dichter bij de hole kon krijgen en dus makkelijker wat putts kon maken. De driver is ook een van mijn beste clubs geweest vandaag.

Winnaar van zijn eerste Alps Tour-toernooi een maand geleden op de Ein Bay Open en in zijn tweede jaar op het circuit, heeft zijn vertrouwen een boost gegeven en zijn strategie voor morgen geholpen: “Toen ik in Egypte won, nam er veel druk van me af en dus morgen, ik zal er gewoon van genieten en zien wat er gebeurt”.

De Spaanse speler duwde zijn landgenoot Victor Garcia Broto naar de tweede plaats. De amateur van Barcelona eindigde de ochtendronde op -10 (130) na een uitstekende 64 (-6) voor de dag. Hij nam tijdelijk de leiding na zeven birdies en één bogey: “Ik begon heel goed en raakte de bal gisteren en vandaag goed. Vandaag ben ik in het begin begonnen met het holen van putts en het was de hele dag zo’n beetje een gecontroleerde ronde. Ik leg de bal op zijn plaats op de fairway en aangezien de fairways behoorlijk strak zijn, is dat een belangrijk punt. Morgen ga ik naar buiten zoals de afgelopen twee dagen, probeer me op mijn ding te concentreren en ga shot voor shot”.

Jack Floydd staat nog steeds goed op de gedeelde derde plaats met -9 (131). De Engelsman miste ternauwernood een gedeelde tweede plaats toen hij na een eagle, vier birdies en een bogey naar de achttiende plaats op -10 ging, maar zijn tweede bogey van de dag zag hem een slag terugvallen. De amateur-speler Leonardo Rigamonti uit Italië deelt de tweede plek met 9-onder. De inwoner van Lombardije had een foutloze 63 (-7) met geen bogey een eagle op de par vijf 8e en vijf birdies.

Afronding van de top tien op -8 (132), zijn drie Franse spelers; Franck Medale die een 64 (-6) kaartte, Romain Guillon en Romain Vallaeys die beiden 66 (-4) maakten. Naast hen zijn de Oostenrijker Uli Weinhandl met een 65 (-5) en Arthur Ameil-Planchin uit Zwitserland met een 67 (-3).

De strijd blijft echter spannend, want er zijn acht spelers binnen vijf schoten van de leider, waaronder de leider van gisteren, Vince Van Veen, die gelijk aan par speelde en nu met 6-onder gedeeld 12e staat en Sebastien Gandon uit Frankrijk, die de derde speler was die vandaag een 63 (-7) maakte. Davey Porsius staat nu 31e met een score van 3-onder. Lars Keunen miste de cut met +1.

In de laatste ronde zullen morgen 54 spelers afslaan, 43 profs en 11 amateurs met de eerste starttijden om 8:00 uur en de laatste om 9:28 uur. De temperaturen zullen oplopen tot 31°C met een sterke kans op buien en kans op onweer. Laten we hopen dat het weer niet weer een spannende 18 holes verstoort hier bij de GC Pinetina.

Photo Credit: Filippo Vianelli