DP World Tour

Albatros lanceert Sam Jones naar de top in België: Daan Huizing beste Nederlander

Het was een dag vol opwinding en onverwachte wendingen op de Rinkven International Golf Club in België tijdens de eerste ronde van de Soudal Open. De ster van de dag was ongetwijfeld Sam Jones, wiens ongelofelijke albatros hem naar de top van het klassement katapulteerde. Maar ook de Nederlandse golfers lieten van zich horen, met Daan Huizing als beste vertegenwoordiger van het vaderland.

Jones, een Kiwi met een honger naar succes, kwam de golfbaan op als de 168e op de Race to Dubai Rankings in Partnership with Rolex. Maar wat volgde was een onvergetelijke prestatie die zijn naam de geschiedenisboeken in zou sturen. Met een adembenemende 62 slagen, en die legendarische albatros op de par-5 17e hole, vond hij zichzelf aan het einde van de dag met een voorsprong van twee slagen op het leaderboard, vergezeld door enkele van de beste golfers uit Europa.

“De eerste paar maanden waren behoorlijk goed, golf was gemiddeld maar de laatste weken was het behoorlijk goed,” merkte Jones bescheiden op, zijn glorie delend met de wereld.

Maar laten we ook de prestaties van de Nederlandse spelers niet vergeten. Daan Huizing, Joost Luiten en Darius van Driel zetten allen hun beste beentje voor op de uitdagende baan. Huizing was de beste van het trio met een indrukwekkende score van 3-onder, terwijl Luiten en Van Driel respectievelijk par en twee slagen boven par noteerden.

Terwijl Jones schitterde met zijn buitengewone spel, toonden de Nederlandse golfers hun vastberadenheid en vaardigheid op het internationale toneel. Met nog meer actie en spanning in het vooruitzicht, belooft de rest van de Soudal Open een meeslepende reis te worden, waarbij elke slag telt en elke putt cruciaal is. We kijken reikhalzend uit naar wat de volgende ronde zal brengen, en wie weet welke verrassingen er nog in petto zijn.