ALPS Tour

Vince van Veen als enige door in Frankrijk waar de Fransman Louis Darthenay de leiding neemt

France's Louis Darthenay. Photo Credits: Alps Tour Golf / Federico Capretti

Met 9-onder en een gedeelde 6e plaats is Vince van Veen door naar de laatste ronde van het 2024 Lacanau Alps Open en dat wordt gespeeld op de golfbaan van UGolf Lacanau. Van Veen heeft na twee ronden nu slechts 4 slagen achterstand op de leider, de Fransman Louis Darthenay.

Voor de overige Nederlanders Bob Geurts (-2), Thom Hoetmer (+1) en Rick Hessing (+3), was het toernooi in Frankrijk voorbij. De cut kwam daar op 3-onder.

Na twee ronden van de 2024 Lacanau Alps Open hebben we een zeer spannende tussenstand. De Fransman Darthenay heeft de leiding genomen met een totaal van 13-onder par na twee dagen. De Italiaanse amateur Marco Florioli staat solo op de tweede plaats, slechts één slag achter met 12-onder par. De Fransman Antoine Auboin staat op 11-onder par. Er is een gedeelde vierde plaats met de Italiaan Jacopo Vecchi Fossa en de leider na ronde 1, de Spanjaard Jose Manuel Pardo Benitez, beide op 10-onder par.

De 25-jarige Darthenay gaat aan de leiding na twee rondes van de 2024 Lacanau Alps Open. Hij schoot een ongelooflijke 9 onder par, 63 in ronde 2 van vandaag, met 10 birdies en 1 bogey voor een totaal van 13-onder par na twee dagen. Na zijn geweldige ronde vandaag was Darthenay erg blij: “Vandaag was een ongelooflijke dag, het is een dag waar je van droomt. Alles was geweldig, mijn birdieputts vielen en wanneer ik moest herstellen, vielen die ook, dus dat was cool. Mijn ijzerspel was ook zeer scherp, ik had een langzame start van mijn ronde, maar ik kon mijn ronde op gang brengen door enkele ijzer schoten dicht bij de hole te slaan. Over het algemeen ben ik meer dan tevreden.” Darthenay voegde eraan toe dat hij de greens op UGolf Lacanau “perfect vond vanmorgen, de golfbaan en de greenkeepers hebben een ongelooflijk werk geleverd. Uiteraard waren ze vanmorgen perfect in vergelijking met gisteren toen ik in de middag speelde, dus toen waren er meer mensen overheen gelopen. Het is echt een puur genoegen om deze week op deze baan te spelen.” Hij voegde er ook aan toe dat hij vond “de vlagposities uitdagender waren, ik denk dat je aan de goede kant moest zitten om er voordeel uit te halen omdat er veel hellingen zijn en ze snel zijn. Ik ga nu rusten, lunchen en me voorbereiden op morgen. Het belangrijkste is om ervan te genieten en dan zien we wel wat er gebeurt.”

De 19-jarige Italiaan Marco Florioli (amateur), beëindigde zijn ronde 2 van de 2024 Lacanau Alps Open op de tweede plaats met een totaalscore van 12-onder par. Hij schoot een tweede ronde van 7 onder par, 65 met 1 bogey en 4 birdies op de eerste negen holes, en toen hij de turn maakte, maakte hij nog 4 birdies, waarvan 2 op rij om zijn ronde af te sluiten. Florioli maakte deel uit van het Italiaanse nationale team dat in 2022 de World Amateur Team Championships won. Na zijn tweede ronde was hij tevreden: “Vandaag was mijn spel erg vergelijkbaar met gisteren. Het enige dat echt veranderde, waren mijn tee shots, want vandaag sloeg ik een paar meer ijzer schoten om het veilig te houden in vergelijking met gisteren, waar ik meer aanviel en misschien een paar miste. Dat betaalde zich echter uit, want ik kon over het algemeen veel birdies maken. Morgen ga ik voor de overwinning, ik heb niets te verliezen en alles te winnen.”

In totaal hebben 47 spelers de cut gehaald, die was gezet op 141 (-3).

Vince van Veen opent als beste Nederlander in het 2024 Lacanau Alps Open