golfvakantiesReizen

Aftellen voor nieuwe golfbestemming in Griekenland

Messinia, Griekenland: Met minder dan een jaar te gaan dan is daar de meest langverwachte 36-holes golfbaanontwerp de Navarino Hills aan Costa Navarino in Griekenland klaar. De voorbereidingen voor de baan gaat nu in een stroomversnelling.

Beide nieuwe 18-holes banen in Navarino Hills, bij de World Golf Awards 2020 uitgeroepen tot ‘World’s Best New Golf Development’, zijn ontworpen door tweevoudig Masters-kampioen José María Olazábal. De unieke locatie biedt uitzicht op de zee, de bergen en de valleien. De twee banen zijn respectievelijk 6.366 m en 6.280 m lang en hebben een gemiddelde grootte van 669m².

Olazábal legde uit: “De eerste golfbaan is dichter bij de kliffen waar de wind altijd een factor zijn en een beetje moeilijker zal zijn. Op de tweede baan ben je beter beschermd en zullen gasten meer met bomen omzoomde holes ervaren, met bos en bergen op de achtergrond. Ik denk dat het ideaal zal zijn voor iedereen die een paar dagen bij Costa Navarino wil komen spelen en wil genieten van een ander gevoel en een andere kijk tijdens het spelen. ”

Zelfs tijdens de wereldwijde pandemie vorderde de bouw in Navarino Hills snel. Alle infrastructuurwerken, inclusief elektrische installaties, hemelwaterafvoer en een bijkomend irrigatiemeer van 15.000 m3, werden afgelopen zomer afgerond.

Op de eerste baan is het zaaien voltooid, evenals het onderhoudsgebouw paden voor de golfcarts en de bunkers. Ondertussen zijn alle graafwerkzaamheden op de tweede baan voltooid en de volgende stap is om te beginnen met het plaatsen van de. In lijn met Costa Navarino’s toewijding aan duurzame ontwikkeling is er een waterreservoir met een capaciteit van 485.000 m3 gebouwd om aan de irrigatiebehoeften van beide banen te voldoen, terwijl 52.000 inheemse bosplanten, struiken en seizoensgebonden lokale bloemen en kruiden zijn geplant.

Nuno Sepulveda, General Manager bij Dunes Golf SA, zei: “We zijn verheugd met de voortgang van het project en staan te popelen om golfliefhebbers begin volgend jaar te verwelkomen. Met in totaal vier kenmerkende banen, geloven we dat Costa Navarino echt Europa’s nieuwste golfbestemming zal worden. Met een verscheidenheid aan speelervaringen in een opvallend natuurlijk landschap, gecombineerd met een idyllisch klimaat en een breed scala aan eersteklas vrijetijds-, sport- en horecafaciliteiten, zal Navarino Hills zeker een sterke aantrekkingskracht hebben op de internationale golfgemeenschap. ”

Daarnaast is er een nieuw clubhuis in aanbouw dat naar verwachting in december klaar zal zijn. Ontworpen door de veelgeprezen architect Lubomír Zeman en gebouwd met lokale stenen materialen, streeft het naar klasse A + in energie-efficiëntie en zal het fotovoltaïsche panelen bevatten. Bij voltooiing volgend voorjaar zullen de golffaciliteiten van Navarino Hills ook een driving range bevatten met een capaciteit van 60 personen en een short game-gebied van 15.000 m².

Deelnemers aan de 5e Messinia Pro-Am krijgen de exclusieve kans om de eerste van de twee banen in november te spelen, waarbij de tweede baan gepland staat om begin volgend jaar klaar te zijn.

Navarino Hills vormt de ideale aanvulling op de twee kenmerkende golfbanen van Costa Navarino, The Dunes Course (ontworpen door Bernhard Langer in samenwerking met European Golf Design) en The Bay Course (gemaakt door Robert Trent Jones II).

Wanneer de twee banen van Navarino Hills in het voorjaar van 2022 opengaan voor speelplezier, bevindt de belangrijkste duurzame bestemming van de Middellandse Zee zich in de zeldzame positie dat het zijn gasten de uitdaging biedt van vier kenmerkende golfbanen binnen een straal van 13 km om van te genieten, waardoor de status van Europa’s elite golfbestemmingen.

Ga voor meer informatie over Navarino Hills naar https://www.costanavarino.com/navarino-hills/.