Adam Scott wint het Honda Classic

29 02 2016 scottAdam Scott heeft het Honda Classic gewonnen. De Australiër wist met 1 slag minder dan Sergio Garcia op -9 te eindigen en dat was goed voor de overwinning in het toernooi. Scott en Garcia waren samen met -9 als leiders de laatste ronde in gegaan. Met drie birdies en drie bogeys hield Scott zijn score intact maar Garcia had drie bogeys en wist daartegenover maar twee birdies te maken.

Waar Scott op de 15e hole op de derde dag nog een quadrupel bogey maakte, sloeg hij nu heel wijs zijn bal aan de linkerkant van de green en met twee putts was het nu par. Op de 16e maakte hij een drie-putt Garcia maakte de fout door op de 16e zijn tweede shot te kort voor de green te houden en de chip en twee putts zorgde ook voor een bogey. Op de 17e, sloeg hij zijn bal te ver naar links en miste de green zo volledig en de chip en twee putts verder zorgde opnieuw voor een bogey.

Voor Scott werd het sinds 2014 weer zijn eerste overwinning. Hij klom naar de 9e plek in de wereld golf ranking en Garcia steeg naar de 12e plaats. De wereld golf ranking wordt nog steeds aangevoerd door Jordan Spieth.