Het eerste golfnieuws

Aantal Nederlandse spelers in TNT Dutch Open zelden zo groot

ImageHet aantal Nederlandse deelnemers in het TNT Open is de laatste dertig jaar zelden zo groot geweest als dit jaar op Hilversum tussen 25 en 28 juli het geval zal zijn.

Allereerst hebben de drie spelers op de Europese Tour hun presentie toegezegd en verzorgden zij hun inschrijving: Rolf Muntz, Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen.

De PGA Holland, de associatie van in Nederland werkzame professionals, heeft het recht om acht leden aan te melden. Dit zullen de best presterende leden van de PGA Holland zijn. Hiertoe worden de verdiende prijzengelden in de nationale en internationale toernooien bij elkaar opgeteld. Joost Steenkamer (Haarlem), Chris van der Velde (Voorhout) en Simon Crosby (Roosendaal), alle drie uitblinkers in het Stern Nationaal Open op De Pan, staan er in het klassement uitstekend voor. Zij zullen zo goed als zeker aantreden.

De definitieve balans wordt opgemaakt na het matchplaykampioenschap in Geysteren (eind juni) en de pro-am op Wouwse Plantage (begin juli).

De Nederlandse Golf Federatie mag een aantal amateurs inschrijven. De eerste twee worden volgende week bekend als de resultaten van het Nationaal Open en het NK strokeplay worden opgeteld. Arnoud Krijt en Maarten Slootmakers van de Haagsche, samen 8e op De Pan, hebben hun kandidatuur gesteld omdat zij daar de beste amateurs zijn. Inder van Weerelt (foto) van De Graafschap uit Lochem, het enige lid van Oranje, maakt eveneens een uitstekende kans.